Toysdaily 玩具日報

[改造交流] Playarts 改 Final Fantasy 7 Remake Aerith終極再改造

Playarts 改這個Final Fantasy 7 Remake系列,除了首發女主角Tifa嚴重臉崩之外,其後發售的Aerith艾利絲雖然已大大改善了面相,但面型對比遊戲下仍然有點長,而且表情生硬,經過上次修改後發現仍然有美中不足,所以今次再進行最終大修改!

這是修改後

三個臉雕修改前後對比

修改後三個面型及眼神也自然了

原版雖然不至於平胸,但對比Tifa下也太大差距,修改後胸部線條明顯很多

1)由於修改胸部令胸部下部份上移,當腰後彎會出現很大罅隙,圖示已是上限,再後彎很醜怪
2~3)把腹部拆下用田宮混合泥加長了內部及4)加多一粒衫鈕
5)改造完成後彎至極限也再沒有明顯罅隙了

Playarts改近年的產品凡不露眼部份多數也省卻掉,艾利絲雖然穿長裙,廠方有造內褲卻偏偏沒有做好身材,那唯有自作業!
未修改前幾乎是Toy Story玩具級別,修改後才是正常人類身材!

這才是我想要的Playarts改Figure!

我覺得都只係好少少, 面太長呢點就係搞唔到
熱狗OO 發表於 28-12-2022 02:48 PM
我覺得都只係好少少, 面太長呢點就係搞唔到

改到,再熱啲就得,不過有風險
orica 發表於 28-12-2022 07:49 PM
改到,再熱啲就得,不過有風險

胸及PAT PAT的確係明顯的好了
其實佢設計方針都幾奇怪,臉相好難要求似到十足呢點明白, 但胸出廠搞到咁平無睇頭,pat位見唔到就求其呢啲真係好hea
提外話:PAK呢堆FF7RE似乎銷情唔理想
特賣中fans福音、銀包慘。

買了光頭紅毛搞笑搭擋2人組
orica 發表於 29-12-2022 01:23 PM
其實佢設計方針都幾奇怪,臉相好難要求似到十足呢點明白, 但胸出廠搞到咁平無睇頭,pat位見唔到就求其呢啲真 ...

呢間廠專注做GAME唔好咁貪心放個奶臣比大公司做好過喇, 坐係度收錢;

D大陸廠的咸濕版的面相大部份都做得好過原廠, 大家淘寶睇到唔少喇