Toysdaily 玩具日報

查看: 5029|回復: 20

[新品消息] BUZZmod. 山T女福星 / 她來自煩星

BUZZmod.阿琳/拉姆 & 小天

BUZZmod. うる星やつら ラム&テン
PVC&ABS&POM製塗装済み可動フィギュア
1/12スケール
全高:約145mm
付属品:表情パーツ×4、手パーツ(左×4、右×4)、電撃エフェクト×2、差し替え用足、台座(ジョイント付属)
原型:長汐響(GB2)/カーブモデルズ
彩色:koppe(GB2)
制作協力:ゼロジーアクト
可動設計:匹夫乃優
発売元:アニプレックス
価格:12,000円(税込)
2023年9月発送予定

https://hobby.dengeki.com/news/1817900/

最後2張表情比較像動漫, 第1張有點不大像..... 會考慮入手
無得除衫,唔買
新動畫版唔錯, 未玩個這廠product, 也唔知關節是否OK ..

對上一只可動都1x年前 Figma 了
本來都覺得超靚, 以可動玩具來說面相出奇的似及靚, 及關節位唔算核突

但睇真D頭頂的黑色絕對係OVER左, 再看面相, 共四款, 上面圖已出現四款, 當中係無一副正面微笑!

以上兩項缺點於我來說就令我要考慮了
熱狗OO 發表於 31-1-2023 12:37 AM
本來都覺得超靚, 以可動玩具來說面相出奇的似及靚, 及關節位唔算核突

但睇真D頭頂的黑色絕對係OVER左, 再 ...

正明所有女人都要3/7面笑先最好睇
出呢D著得咁少布的女角,其實最好就用包膠素體,將D關節位全部隱藏哂佢。小弟覺得頸+鎖骨果個關節位最礙眼,Figma版好得多。
反而面相+髮色堅係靚,買唔買今次小弟要慎重考慮吓!
nela 發表於 30-1-2023 10:37 AM
新動畫版唔錯, 未玩個這廠product, 也唔知關節是否OK ..

對上一只可動都1x年前 Figma 了

終於有廠敢出可動阿琳。。。但感覺不是好很多。

看幾張圖片,膝蓋有點怪怪的,難道是換件外觀向屈膝!?
(Nela兄,我好幾年冇點買玩具和進來TD,figma討論/集中區是不是冇咗?)

gazza1211 發表於 2-2-2023 04:29 PM
終於有廠敢出可動阿琳。。。但感覺不是好很多。

看幾張圖片,膝蓋有點怪怪的,難道是換件外觀向屈膝!?

新年快樂!好耐無見你上水呢~~

TD少人睇,figma post 沉了去底了,而且近排figma 出既貨討論性低,QC又差咗,又貴少人玩也是原因
同figma好相似
再睇睇訂價⋯⋯????
有現貨,價合理才算
兒時兩大女神之一
roystoy 發表於 11-2-2023 09:04 PM
兒時兩大女神之一

我也是這個因素才考慮, 我根本無乜睇呢套作品

細個睇, 未夠FEEL, 因為當時偏向中學組群, 小學的我未能領略當中 "奧義"

今日新版我睇第一集一半已經決定棄番, 今日來說真係OUTDATE得過份了

不過佢著得咁性感對當年的我好大衝擊, 個女神形象係入骨;

閣下另一女神係米小忌廉呢? LIM穿完就應該無乜可能出呢D可動產品了