Toysdaily 玩具日報

查看: 11636|回復: 24

[新品消息] AMAKUNI機神 勇者王Final 霸界王 GENESIC GAOGAIGAR

MEGA HOBBY EXPO 2022 NEW DOT 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1750899/

好似溶岩咁色都幾靚喎!!
等多啲圖同消息先再討論,始終同式同模,單價又高,又唔係睇完動畫有震撼。
睇完,只是上色效果變咗,gggg原色靚D。
呢隻咩玩法,出金色或者綠色都明,呢隻又紅又黃又橙咁想點,睇唔入眼。
馬仔 發表於 26-11-2022 11:23 PM
呢隻咩玩法,出金色或者綠色都明,呢隻又紅又黃又橙咁想點,睇唔入眼。

色靚唔靚係一件事,但呢隻係霸界王色呀,係有出處
出高魯帝鋼掌配件好過出霸界王啦,怕太大隻冇人買咪用預訂生產囉
猴樂團 發表於 27-11-2022 11:49 AM
出高魯帝鋼掌配件好過出霸界王啦,怕太大隻冇人買咪用預訂生產囉

你計返條數,本體24cm高,定價已經近5萬yen, 配件包近1萬6千yen, goldion armor笨大出SMP size都要賣到2萬5千yen, 我當扣返本體價錢淨armor都要約2萬yen(仲要唔係成品),你覺得千記手上賣要定價幾錢?又巨型又貴到離普我唔覺得會賣得幾好(係實有人會買,但就算放限定賣都唔知圍唔圍到皮,可能要玩眾籌收夠量包到底先有可能)
k_dash 發表於 27-11-2022 01:05 PM
你計返條數,本體24cm高,定價已經近5萬yen, 配件包近1萬6千yen, goldion armor笨大出SMP size都要賣到2萬 ...

始終叫最後一塊拼圖,真係想佢出埋佢。如果Pose+出4G,我覺得嗰班癡線佬係會照出....既然預市場上會有人出,食個頭圍就好似有得諗,老千4G好似賣得唔錯,咁就有可以賭嘅成本。
猴樂團 發表於 27-11-2022 11:49 AM

出呢個,個人覺得機會好細下....
成品太大件,會變得太小眾
同賣你幾錢先回到本
始終人家開發一件產品係真金白銀投資落去,計過度過賺得夠先會拍板
閒雜人等 發表於 27-11-2022 03:01 PM
出呢個,個人覺得機會好細下....
成品太大件,會變得太小眾
同賣你幾錢先回到本

所以我都攞笨大SMP做例子,佢咁大間廠可以以量減低成本又非成品都要賣到2萬幾yen,千記呢啲細廠要出真係唔敢諗要點定價
哩隻色出細細隻景品就得

去到咁的價位真係小眾, 生產少少比fans好啦
k_dash 發表於 27-11-2022 12:22 AM
色靚唔靚係一件事,但呢隻係霸界王色呀,係有出處

似乎重手左D.

k_dash 發表於 27-11-2022 03:13 PM
所以我都攞笨大SMP做例子,佢咁大間廠可以以量減低成本又非成品都要賣到2萬幾yen,千記呢啲細廠要出真係 ...

我都知價錢係問題,但人始終都會想完夢,鬼叫自己唔砌模型
馬仔 發表於 26-11-2022 11:23 PM

呢部是敵人...... 在地球人方面
但看畫風是直接有野獸FEEL

變了玩具純變色