Toysdaily 玩具日報

查看: 2486|回復: 19

[詢問] Medicom RAH

大家知唔知Medicom RAH係咪唔再出喇? 佢Revice都冇出到
自 Zero 01 後就沒有新幪超,以前通常年尾年頭就會公佈的。
Geats 仲奇, 連SHF都未有
medicom 出 bearbrick 都賺夠, 又主線出 Mafex / Vinyl.
RAH rider 真係 21/2 01出貨就無新消息
我覺得rah翻出薔舊拉打仲好賺

整返隻eternal 2.0就正

新拉打revive設計已經重覆無咩特別
m記 rah 好像收左皮唔再出
以前去兆萬某店經常擺最新產品出黎, 近一兩年好像冇再出新野

其實好唔好賣的, 聽好多人講, 又爛 body又爆衫爆皮...
denniskwong 發表於 3-11-2022 10:51 AM
m記 rah 好像收左皮唔再出
以前去兆萬某店經常擺最新產品出黎, 近一兩年好像冇再出新野

基本上black 2.0開始已經無爆皮,不過近代的rah有燈,售價2千幾三千,應該少咗人買

同時真骨雕熱炒,炒家意向都有影響吧

另外唔知關唔關事,拉打故事兒童向,年輕fans未必想3千蚊入rah, 同時劇中唔計主角有n套型態,還有二騎,三騎四騎,shf都出唔晒,rah往往只有主角基不型態,未必滿足到fans, 當然size大也不可能買太多。

但無論如何,如果不訂很難見到現貨

THX  發表於 3-11-2022 03:39 PM
其實我比較在意2023庵野套新拉打隻1號會唔會有廠出1:6, 其實medicom最尾出舊一號連旋風號出得好正
我其實都在等 Saber, 等等下都忘記了。不知本地品牌會不會考慮購入版權。
Lawchee 發表於 3-11-2022 06:32 PM
我其實都在等 Saber, 等等下都忘記了。不知本地品牌會不會考慮購入版權。

同高達一樣, 笨大基本上係唔會下放拉打玩具版權
Lawchee 發表於 3-11-2022 06:32 PM

其實bandai近年已出12吋甚至18吋不可動,睇落都係想取代rah

上年買返既仁叔/Alfa

WeChat 圖片_20221104105122z.jpg

19年 RAH出既DX版舊一+機車, 唔知用料同以往既有乜分別

以前勁想hottoys接手出,好似black sun兩隻生化皮套同發光複眼腰帶,對hottoys嚟講真係easy job
newnov 發表於 6-11-2022 06:40 AM
以前勁想hottoys接手出,好似black sun兩隻生化皮套同發光複眼腰帶,對hottoys嚟講真係easy job ...

其實hottoys爆皮例子仲多, 近幾年M記爆皮反而少咗
wiswis 發表於 7-11-2022 09:53 PM
其實hottoys爆皮例子仲多, 近幾年M記爆皮反而少咗

爆皮與否當然也和素材合成革有關, 但存放也是1個問題

HT 早期買的 Avenger 1 Black Widow 到現在還無事, 但只猫女就爆到PK
RAh 1x年前的零波麗2.0又都無大問題, 一堆Saber 都未見出事
((以上只放玻璃櫃無燈/太陽照到))