Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 老餅時光 by combattraV: G7 DX合金 by Clover

無敵機械人 托萊達G7》(日語:無敵ロボ トライダーG7)是1980年2月2日到1981年1月24日由名古屋電視台製作局與朝日電視系列播放共50話由日昇製作的機械人動畫

我呢套分割版DX合金嘅主體機係前年已經入手不過一直未搵到架飛機,到後來搵到埋飛機終於可以影大合照,講真佢所謂嘅七種變形其實真係有啲取巧不過呢套嘢當年真係好多人鍾意尤其一啲分割版嘅模型,其實當年我都冇見過呢套合金,模型就見得多......

9C6DADC7-356D-48D4-A2A3-180C4C857105.jpeg C83CC41C-1CC6-44D6-BA9F-120DA0499B41.jpeg 69826AA7-BC2E-4161-AF45-B3794E818512.jpeg A8AEF61B-F676-4FD8-837C-B64DFF6A8594.jpeg 4E8E307B-994B-49A5-97BA-FB2104CE9991.jpeg A9D2C669-57F0-4C54-A79C-6E77171FB556.jpeg 36FD77A4-BBF8-47AE-8E49-05A43CC0D9F4.jpeg 1839B0E5-DF44-455E-887D-4842E5006796.jpeg 9F713284-7C9F-47A2-A119-2AA224F797FB.jpeg EA4C2DEF-8DCA-4C10-B7F5-2F8C644532D6.jpeg C7ADA8E0-DFE7-447B-8091-0D2D440823C0.jpeg 060E9218-C321-4AEB-8AD6-EAB13FF032CB.jpeg C88A19AA-1506-4016-AEB4-FB6A3BBC0247.jpeg A31BFA70-DE20-4822-B34B-184F15F3249E.jpeg
合體後機械人有幾多cm高?頭頂高
呢隻都係小弟喜愛既舊合金之一, 變形幾好玩, 只係大飛機未能入手...
kongfupanda 發表於 26-10-2022 06:59 AM
合體後機械人有幾多cm高?頭頂高

唔太記得了,一定矮過合金魂
玩具Joe 發表於 26-10-2022 02:46 PM
呢隻都係小弟喜愛既舊合金之一, 變形幾好玩, 只係大飛機未能入手...

得閒上https://order.mandarake.co.jp/or ... =020105&lang=en
Search吓,我一年前見過一隻中古品有盒缺飛彈,主體正常,$1400度,Goodluck