Toysdaily 玩具日報

查看: 6476|回復: 21

[新品消息] sky x studio 合金 三一萬能俠 1號 (真三一萬能俠 ver.)

售價: 未定
發售日: 未定
唔知幾大隻呢
等黑色….完
肥三一唔多襯裂甲喎
其實係出咩?三一萬能俠真三一ver.?

講咩野,好迷。

遲d出隻真三一,三一萬能俠ver.?

好魔幻。
都係嗰句,KA除咗要攪好品質,仲要請個有料嘅美術/設計師負責機械設計,家陣唔係求求其其加啲刻線細位玩家就會收貨,睇吓隻太空保衞者啲刻線醜到…….
佢地現在嘅level連大陸老翻廠都勁過佢。
馬仔 發表於 12-10-2022 01:46 PM
其實係出咩?三一萬能俠真三一ver.?

講咩野,好迷。

真三一萬能俠係指1998年推出既OVA,既係向果套OVA出過場既水桶腰三一萬能俠。
fallout8 發表於 12-10-2022 02:22 PM
真三一萬能俠係指1998年推出既OVA,既係向果套OVA出過場既水桶腰三一萬能俠。 ...

謝謝,終於明白。

講番隻野,個頭同腰部白色位唔係咁arm比例,

個頭偏扁平,條腰白位太長。

唔知會賣幾錢。
呢隻好似5pro studio果隻加刻線………
5pro studio, 不過呢間嘢出出下冇再出getter
個相似程度真係好驚人
5pro嗰隻直到現在可說是最忠於”世界最後之日”內三一1號嘅造型,不過佢都係按Medicom隻非可動大膠去做。
80年代 庵野秀明 仲係玩緊 "同人誌" 的時代,就試過搞 三一萬能俠 設定。

以上圖片出處:
http://gazoua2meru.livedoor.blog/archives/29487409.html
網頁下半部份有庵野的 Ultraseven 畫作
有人話呢間廠即係ka?係就唔好客氣喇甘
5pro隻三一真係好正,又大隻又好扭,如果價錢親民啲就好。