Toysdaily 玩具日報

查看: 4626|回復: 30

[玩具攝影] RG 勇者王

我真心覺得呢隻嘢太過複雜,好鬼垃圾,啲細件係咁甩,連動變形拉出嚟個啲位我全部要斷開佢先合到體,手指甩到我成個掉咗佢,好彩有碌嘢可以代替。

我覺得應該出MG 大細,同埋應該出多次合金魂,等我可以掉咗呢隻

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
睇好多評測都話有d鬆,所以我玩番gx 68算
jeffyen83 發表於 8-10-2022 07:21 PM

模型咁玩法唔鬆先奇啦
WonderJimmy 發表於 8-10-2022 07:25 PM
模型咁玩法唔鬆先奇啦

都係,可能係合體嘅問題,不過之前 hi nu 最多都係甩一兩次浮遊炮,不過其他位都好實,呢隻勇者王就砌嘅過程中已經好散
jeffyen83 發表於 8-10-2022 07:21 PM

無買到,所以希望佢出R版可以盡跟呢個造型,比例真係靚太多
我都覺得再大小小好似MG咁最好, 另可動手指真係多鬼餘比翻造型手咪好
yugi 發表於 8-10-2022 10:40 PM
我都覺得再大小小好似MG咁最好, 另可動手指真係多鬼餘比翻造型手咪好

甩晒啲手指,所以個大鎚我都唔會買,以我嘅技術,根本display唔到
newnov 發表於 9-10-2022 06:39 AM
甩晒啲手指,所以個大鎚我都唔會買,以我嘅技術,根本display唔到

我調整好握實拳頭後用膠水黏死佢算

咁RG同超合金魂價錢都完全唔同
反而想知呢隻RG同SMP比較,但冇乜評測有講

SMP細隻過佢好多,把玩手感方面smp好扭d(放心d扭),但精細度真係無得同RG比,如果佢用RG個可變設計去出多次SR魂咁上下的成品我會再買  發表於 11-10-2022 12:02 AM
應該係個人技術問題, 我砌冇你講咁多問題出現
的確係有問題, 包括個面罩, 手指同埋鬃毛
但點都冇可能去到「垃圾」呢個地步
你都係唔好砌模型玩番超合金算數吧啦
其實唔知你有冇發現你連個變型合體都未做晒

????  發表於 10-10-2022 11:55 PM

模形,可意砌得再用心D
感受一下開模的技藝,在果少少的空間點做到雙面detail甚至鏤空構造

明明上年未得的鑄模方法,今年得左,或者新的素材配搭,水口越來越易處理等等

RG勇者王的確係有不足的地方,特別係Stealth Gao合體後機肚遮醜板的收納方式
另外就係獅子形態的後腳掌角度,面罩同獅子圈較難卡實

但係咁,佢係目前使到第二細size的完全變形合體勇者王產品
SMP細過佢,但可動同細節都差幾個層次,希望將來見到更高技術的產品

素組膠貼hi-nu, 傷眼勿插

本帖子中包含更多資源

x
laiken 發表於 10-10-2022 01:05 PM
咁RG同超合金魂價錢都完全唔同
反而想知呢隻RG同SMP比較,但冇乜評測有講 ...

RG VS SMP

本帖子中包含更多資源

x
馬明 發表於 11-10-2022 01:57 AM
RG VS SMP

Thanks Ching,咁其實呢隻仲好過平過SMP啦,如果要彈,就更應該彈返隻SMP啦