Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] HG 銀河漂流 VIFAM

eddiem249 發表於 30-9-2022 08:02 PM
邊敢放,銀河漂流重悶過蒼流星,放完仲冇人買

冇睇過真係唔知原來評價咁差...

我個人印象, 三套卡通的好睇程度: 蒼流星>威龍>銀飄  發表於 22-12-2022 12:01 PM
stonekeung01 發表於 3-10-2022 11:22 AM
銀河漂流 SET 2
価格: 3,850円(税10%込)
発売日: 2023年01月

攪乜入面D人細唔設計過...就咁照出...

HG限定 1/144 銀河漂流 VIFAM SLING PANNIER 裝備型

HG 1/144 バイファム スリング・パニアー装備型
1/144スケール組み立て式プラモデル
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:4,180円(税込)
2022年12月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1694259/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
又登入唔到 發表於 4-10-2022 12:43 AM
攪乜入面D人細唔設計過...就咁照出...

老模再版,點設計過?
入咗 Robot 魂華爾芬, 呢隻可以 skip.
原來舊模有兩盒裝甲服, 當年真係好興但冇留意到

其實當年超時空要塞韋基利初稿都係小型裝甲服, 可簡單變成飛機, 飛機頭係支炮, 揸炮方式係類以 Crusher Joe 部裝甲服

從來未砌過銀河漂流, 等插水儲番兩盒舊模

keroro-1972 發表於 4-10-2022 07:16 PM
原來舊模有兩盒裝甲服, 當年真係好興但冇留意到

其實當年超時空要塞韋基利初稿都係小型裝甲服, 可簡單變成 ...

小時候見到單色橡膠扭蛋外, 仲有好多模型, 好多模型店都賣, 地球機械人我全部買過, 包括裝甲服, 外星人就無買.

好奇怪當年電視唔播, 但好想睇.

好耐後 ATV 先播, 但已經無乜人氣了.
eddiem249 發表於 4-10-2022 11:33 AM
老模再版,點設計過?

年紀都大了, 加上有其他興趣, 無咗果份用心機上色同修補夾口的熱心, 所以舊模已玩不起喇.
我等佢又$99/盒先買,利申重戰機買左重攪左2只,1只進行中,威龍買左,未開
PBHK
HG 1/144 VIFAM with SLING PANNIER [2023年1月發送]
https://p-bandai.com/hk/item/N2619356001001

boxart

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

個盒靚喎,香港會唔會好似威龍咁變通販?
darkfreedom 發表於 3-10-2022 06:07 PM
冇睇過真係唔知原來評價咁差...

入得黎都應該係細個被ACLUB或漫周毒害過個喎

當年ACLUB都介紹過並指出兒童向得滯及悶到潮吹
stonekeung01 發表於 22-12-2022 11:29 AM
日本報告
http://schizophonic9.com/re7/hg_vifam.html

下? 出左架喇? 睇住威龍1號HG的價格跌幅, 呢隻野係靚既, 我排$99