Toysdaily 玩具日報

查看: 1458|回復: 14

[新番討論] 新海誠新作「鈴芽的門鎖」

映画『すずめの戸締まり』予告②【11月11日(金)公開】

https://youtu.be/FVU0zESXS5c

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
香港上映

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
離佢成名作秒速5厘米都有廿年, 誠哥都變誠叔, 佢對今日中學生的戀愛步伐拿揑得幾準我好懷疑; 睇吹乸唔似得囉。佢作品d畫我就冇懷疑嘅。
熱狗OO 發表於 19-2-2023 02:02 PM
離佢成名作秒速5厘米都有廿年, 誠哥都變誠叔, 佢對今日中學生的戀愛步伐拿揑得幾準我好懷疑; 睇吹乸唔似得 ...

咁你有無打算去睇姐??
Lau 發表於 19-2-2023 02:59 PM
咁你有無打算去睇姐??

看影评先。
熱狗OO 發表於 19-2-2023 05:10 PM
看影评先。

咁你究竟有無去睇呀??

我第一日就睇左喇!!

畫面係靚!!

特別係臨尾,佢同細個的佢重遇,在她們兩個的剪影下,配以夜空、星空,斗轉星移,真係靚!!

至於故事,都可以!!

師兄!不要劇透啦!  發表於 10-3-2023 06:43 PM
Lau 發表於 10-3-2023 05:55 PM
咁你究竟有無去睇呀??

我第一日就睇左喇!!

佢同幪面超人甲鬥王劇場版 God Speed Love 個結局好相似,都係未來嘅我同過來嘅我相遇,未來將希望托付俾過去,成全大愛。

一路睇個故事都唔係有好大嘅共鳴,直到結尾,諗起 God Speed Love 裡面嘅天道將腰帶交俾過去嘅自己時,個一刻就真係好感動。
Donerkebab 發表於 11-3-2023 03:32 PM
佢同幪面超人甲鬥王劇場版 God Speed Love 個結局好相似,都係未來嘅我同過來嘅我相遇,未來將希望托付俾 ...

Kabuto 電影版我唔記得個結局喇…

套戲差到我無心機睇…

越睇越想剷個編劇…

回正題…

其實日本在地震帶中,而故事就講原來有丘引會引起地震…

可能日本人睇會投入一些!!

男主角是專關門,對付丘引的人,喱點都有新意!!

不過又話時話,日本久不久有地震,又有無些民間傳說呢??

唔通同喱個丘引有關??

哈哈!!
Lau 發表於 10-3-2023 05:55 PM
咁你究竟有無去睇呀??

我第一日就睇左喇!!

無去睇呀, 呢D戲無女陪就唔入戲院睇喇; 女陪就是正印陪都OK呀, 暫無時間;

會睇既, 若第日上網有得睇時;

但應該超越不到你的名字架喇? 另我覺得天氣之子勁廢 (如果先係天氣之子先你的名字在後就應該唔會有此感覺)

你覺得同天氣之子點比先? 指劇情;

新哥D畫面我從來唔會懷疑的
熱狗OO 發表於 13-3-2023 02:08 PM
無去睇呀, 呢D戲無女陪就唔入戲院睇喇; 女陪就是正印陪都OK呀, 暫無時間;

會睇既, 若第日上網有得睇時;

我或者永遠都唔會明點解要有女先去得…

Sorry…

我無睇 《天氣之子》,無得比較…
Lau 發表於 13-3-2023 04:01 PM
我或者永遠都唔會明點解要有女先去得…

Sorry…

咁比起你的名字差多少呢?
熱狗OO 發表於 13-3-2023 04:42 PM
咁比起你的名字差多少呢?

《你的名字》我有時睇唔明…

喱套簡單易明!!
Lau 發表於 14-3-2023 03:17 PM
《你的名字》我有時睇唔明…

喱套簡單易明!!

你的名字我記得係飛機上睇的, 無期待的看卻出奇的看好, 睇到眼濕濕;

我唔明D人拿新海誠同宮崎峻比, 根本過譽喇, 畫係靚, 但套套都係中學生談戀愛做主線, 奇幻感及想像力的闊度爭好遠喎

話佢係宮崎峻版安達充就貼切好多吧?
熱狗OO 發表於 24-3-2023 11:35 AM
你的名字我記得係飛機上睇的, 無期待的看卻出奇的看好, 睇到眼濕濕;

我唔明D人拿新海誠同宮崎峻比, 根本 ...

宮崎駿講大自然、講細路、講反戰係好睇!!

內容宏大好多!!

我睇新海誠係睇畫功,故事唔太差就可以!!