Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 3月 魂限 METAL ROBOT魂<SIDE MS> 量產型 ν GUNDAM

已訂港魂, 好順利.
一如以往, METAL ROBOT SPIRITS 係大把貨
tsang_20190721 發表於 3-10-2022 03:23 PM
一如以往, METAL ROBOT SPIRITS 係大把貨

啱啱見到冇貨喇…
台魂秒殺阿, 這麼搶手?
Maple 發表於 3-10-2022 04:17 PM
啱啱見到冇貨喇…

總之掛住高達之名的宇宙世紀機體出乜都會清得晒....
Maple 發表於 3-10-2022 04:17 PM
啱啱見到冇貨喇…

上次死神同最近嘅雙龍開頭都係顯示缺貨,但到半夜/過兩日再睇有有番貨,都唔知bandai玩乜

希望隻z再版,依加炒到成千幾....遲d隻mg完全唔想要
G3X 發表於 4-10-2022 06:41 AM
希望隻z再版,依加炒到成千幾....遲d隻mg完全唔想要

隻z之前咪超多貨,800左右就有。點解當時唔買?
sbyk 發表於 4-10-2022 07:28 AM
隻z之前咪超多貨,800左右就有。點解當時唔買?

等有咩新野出,直到望到隻新MG,有對比覺得MR好睇D
G3X 發表於 4-10-2022 09:43 AM
等有咩新野出,直到望到隻新MG,有對比覺得MR好睇D

隻mr 魂淨係炒起,又唔係絕版。隻滅魔天狼星咁高需求都唔再版。b記再版翼零改,市場貨都清唔到。搞到其他d wing機全部魂限。宜家再版乜mr魂都係死路一條。就睇下笨大係咪真咁白痴
港魂又開返
sbyk 發表於 4-10-2022 09:53 AM
隻mr 魂淨係炒起,又唔係絕版。隻滅魔天狼星咁高需求都唔再版。b記再版翼零改,市場貨都清唔到。搞到其他 ...

MR魂Wing Zero滯銷,因為︰
1. 本身質量有少少問題
2. 响極短時間內宣佈再版,令未入手的玩家心存寄望,希望再版貨可以修正第一版的問題
3. Yen價係咁跌,再版貨訂購價仲平過宜家現貨的插水價 (玩咗咁耐玩具小弟都係第一次見此奇景)
三者夾擊,試問宜家D街貨又點清得走?
仲有配角機一般都係魂限,少有例外,未必關銷量事,如果MR魂Wing Zero真係唔得,就唔會極短時間再版,更加唔會咁快就扔地獄死神同埋雙頭龍出來賣,不過MR魂翼霸劈價超過一半,就真係出乎小弟意料了!
剛剛訂咗,無人爭

應該出面會有大貨?
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1701370/

工場彩色 sample