Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 琴日訂咗福岡牛嘅祝福你,RIP!

琴日訂咗福岡牛嘅祝福你,RIP!

超合金系列嘅高達真係成架直升機,伏伏伏伏伏!

先講做型設計,其實唔差,關節亦有用齒輪關節,亦有燈組裝置,支Fin Funnel 有機關可開合,呢個係值得讚嘅地方。途裝方面絕對比上一隻自由高達Ver GCP好好多!用料亦正常,由於係飛機貨,所以價錢比較貴,如果網上訂嘅話正常價錢值得入手。

講到好似唔錯度,依家講伏嘅地方。超合金系列一直都比較膠感,細節位亦唔及MB同GFFMC。今次最敗筆嘅地方用兩個。第一,支天線勁容易跌落嚟,比Astray個支仲易跌!我喺組裝過程之中已經跌咗差唔多數十次,有次仲差啲搵唔番,另一次差啲踩爛咗!嚇到我死!第二就係個背包都係勁鬆,裝咗支Fin Funnel之後勁容易甩落嚟。呢兩樣嘢絕對影響把玩感覺,所以今次雖然外表好過上一次隻自由,但玩係上嚟嘅感覺絕對比隻自由更差!所以各位師兄把玩時絕對要小心!

死,冇玩個呢個系列,我仲訂左魔女隻超合金,希望會有進步啦
如果只係 parts 容易鬆脫,都唔係太伏 ja ...
你講嗰兩個伏位點算係伏…..
最伏都係pb個垃圾預訂網站
PB開訂前已經看過唔少評測視頻,問題主要都係左肩甲和可動性,正價訂到,完全唔伏。
都訂唔到...
我有幸在連續3日都在電競比賽中突圍而出,訂到gffcm wing Gundam/福岡牛/真骨雕wizard,但代價係今個月玩具數花好多。
bigbigfriend 發表於 16-9-2022 05:29 AM
你講嗰兩個伏位點算係伏…..

I know. 係唔係都話伏....
訂佐。多謝祝福。