Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 明日戰記首映影評 +追加imax文字影評+HT大版

利申,睇完首影我已訂兩隻⋯ 貴係貴⋯ 衰在無有頭髮頭雕附送
imax後感:
// iMax再看下,故事其實沒有第一次影評般差;在沒有期望下重看,反而會更多欣賞,譬如故事原素應有盡有,只是人物角色整體刻畫不夠深刻,角色張力不夠白熱化;三兄弟情仍然是最佳的;姜酷文搞笑位我再看下都有點會心微笑;CG 當然唔好同荷里活最top比。人地行前幾十年 ;我除了特別欣賞CG甲外,我就突別欣賞開頭發射顯影彈一幕,因為CH落雨場景是極富挑戰的(也是自討苦吃),但其實都處理恰當;而除了盔甲仔細外,災難中末世式頹垣敗瓦也極考CG功力。而最後雖然頹垣敗瓦但又生生不息綠草如茵,成功帶出地球仍充滿希望。

首影後感:
落雨詳盡故事分析 // 初影評集中讚CG一絶 向歷代sci-fi致敬 // 裝甲改良自那套電影?! //

早前動漫時拍summer showcase未有版,今日行過卻無帶GoPro 用住iPhone10,單看大版收貨
面相似(大貨唔知);槍枝靚,有玩開兵人就明
外甲exoskeleton一流,有入 Elysium外甲真係去了另一層次     
其他外甲相片 https://flickr.com/photos/132197181@N04/sets/72157673145553792當然靚佬湯套Edge of Tomorrow外甲都靚,但太貴就無入啦

香港有成20年無科幻片。對上果套已經係千禧年劉華嘅衞師理(啲CG同英文核突到呢⋯);雖然今次係合拍,但希望古仔同劉青雲有好火花+好劇本

套戲若好睇一定入

明日戰記全影評
支持古仔,看完電影,憑戲飛訂《明日戰記》1:6 人偶有95折!

條款及細則:
1. 優惠期由即日至2022年9月30日,適用於MCL戲院任何《明日戰記》電影版本場次
2. 請於購物前出示MCL戲院《明日戰記》實體戲票或電子戲票以享用折扣優惠
3. 每張電影戲票或票尾只可享用優惠一次
4. 優惠不可與參與商戶之其他折扣、推廣優惠或現金券同時使用,及不可兌換現金或其他禮品
5. 如有任何爭議,Hot Toys Limited及MCL戲院保留最終決定權

alcalc 發表於 25-8-2022 11:39 AM
支持古仔,看完電影,憑戲飛訂《明日戰記》1:6 人偶有95折!

條款及細則:

good ah. 會員唔可以有優喇掛
alcalc 發表於 25-8-2022 11:39 AM

條款及細則:

衰在其他戲院唔包
睇完,爽片夠爽就得,3位主角戰鬥風格都各有特色,好彩甘啱睇mcl,原來有95折????
jeffyen83 發表於 28-8-2022 01:01 PM
睇完,爽片夠爽就得,3位主角戰鬥風格都各有特色,好彩甘啱睇mcl,原來有95折???? ...

正吖~ 我睇
Emperor cinema...
真係好正...