Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] figma【強殖裝甲加爾巴】加爾巴 I ULTIMATE EDITION

雖然係大隻過figma但太貴了
til520102 發表於 25-3-2023 02:37 PM
中間那隻是figma 終極版 比1.0大了一圈

已經跟BFC MAX差不多大了

師兄,若你搵返你呢張圖既原圖,佢有備註講咗呢個係原模,實物會細翻 5%。一定唔會同BFC 差唔多大
外型跟BFC MAX 版本分別唔太大, 冇推動力買呢隻新版, 有時真係要留一手
不如畫完左個故事先吧!
mewmowmow 發表於 4-4-2023 01:38 AM
不如畫完左個故事先吧!

無咩機會啦,高屋都好老啦,又有錢
用口述嚟講完嗰故都好喇。。。
歪勾 發表於 4-4-2023 08:20 AM
用口述嚟講完嗰故都好喇。。。

作者:晶只係發左場夢,開開心心繼續返學,
但係最尾一個畫面就係草叢到有一個金屬球
其實我死前本書完唔完到?
乳豬仔 發表於 4-4-2023 04:23 PM
其實我死前本書完唔完到?

唔會完啦 我個人覺得十二神將出現後開始唔好睇 中段更覺得故事都只係為同十二神將打鬥 尤其果個巨大化的設定覺得好玩野 個故事唔覺有結局方向 有好多未交代既情節
高屋好大年紀了 好可能突然停筆
交筆比第二個繼續畫、總好過依家爛尾囉….
hong1971 發表於 4-4-2023 06:21 PM
唔會完啦 我個人覺得十二神將出現後開始唔好睇 中段更覺得故事都只係為同十二神將打鬥 尤其果個巨大化的 ...

幾年冇更新了,有傳話出完32卷後,已經找不到作者了
外型可動比舊BFC版好,但上色好似倒退咁,除左滲線,身體灰藍色基本上就係原件色,打下陰影真係好貴咩,反正隻新版都唔平,做多少少大家都開心d,終極版喎
eddiem249 發表於 4-4-2023 09:00 PM
幾年冇更新了,有傳話出完32卷後,已經找不到作者了

點會搵唔到人呢,早排先俾人影到佢去睇假面騎士電影,依隻卡巴聽講佢老人家有份監修????,不過漫畫後期人物相頭同畫風好明顯轉哂,相信佢班舊助理都退休了,已經畫唔返舊派畫風,想繼續都有難度

左起舊figma版、ULTIMATE EDITION、BIO FIGHTER COLLECTION MAX版

figma ガイバーⅠ アルティメットエディション
●発売元/マックスファクトリー、販売元/グッドスマイルカンパニー●12800円、12月予定●約16cm●原型/マックスファクトリー、制作協力/浅井真紀
https://hjweb.jp/article/949420/

睇唔出俾錢嘅理由响邊度。。。