Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Riobot Shin Getter Dragon 真三一龍

三號配件要限定日本網上訂....
歪勾 發表於 22-8-2022 12:31 PM
等佢出 Moderoid 模型....

同等出模型
3zero同ccstoys既真三一大隻又大隻過佢,3zero賣一千,Ccstoys果隻成身發光組件賣二千,真心唔明依隻三一邊一忽可以值二千幾?
特典版2300,普通版2080.個特典有啲貴喎.不過今次我都係睇咗實物先決定買唔買
jeffyen83 發表於 22-8-2022 06:41 PM
二千都可以接受既,隔離鐵機巧隻隻都二千尾

二千都夠膽唔比齊武器,大決戰的飛彈和大炮直接消失了
s0014028 發表於 20-8-2022 06:46 PM
變壞人果套真三一世界最後之日,係OVA,同漫畫/動畫版平行世界另一個故事。
變壞人係因為希望復活死左個 ...

故仔最後跟返講龍馬個仔,定最後之日?
老實人 發表於 23-8-2022 11:23 PM
故仔最後跟返講龍馬個仔,定最後之日?

應該故仔跟遊戲平行世界多d。最後之日應該係冇千值練呢隻,因為最後之日不論真三一/真龍(冇三一)都唔係由舊三一及三一龍“進化而成”。因為真三一龍原設係漫畫版/ARC將三一龍用舊三一進化成真三一嘅方法進化而成,但出之前作者死左,所以呢隻真三一龍外形係PS1遊戲“三一萬能俠大作戰”製作出黎而沿用至今,暫時可以當作ARC動漫畫最後對巴格(由未來回到現在神威操縱果隻)時由地底出黎果部三一龍。
我剩係見到佢對腳永遠合唔理..CCS果隻都係千幾成身發光, 除左手腕關節同大脾易花之外, 無咩好投數, 就係唔明點解呢隻會過二千..唔知會唔會又軟晒呢D關節..
以CCS的品質和價位來和一干日系玩具品牌相比根本就沒有可比性
簡單來說
CCS出的產品CP值完爆萬代metal build 千值練 POSE+等每個產品
但因為每家廠商所走的路線不同,所以回應一開始所說的,根本沒有可比性
呢隻野基本上係上一隻真三一既骨架改出黎,唔知會唔會又甩腰呢。
segapso777 發表於 24-8-2022 01:18 PM
以CCS的品質和價位來和一干日系玩具品牌相比根本就沒有可比性
簡單來說
CCS出的產品CP值完爆萬代metal buil ...

十分同意,以CCS來講,不論原材料,製造,運輸等對比日系廠成本絕對低好多。CCS設計搵料生產係大陸一條龍,其他廠係外地設計完後搵材料供應商再搵代工生產,果到成本已經一大截,所以CCS產品容易比人有同價但有更高CP值。

對腳似乎同上次真三一咁只可以擺出A字腳,不能拍直來企雖然A字腳有霸氣, 但會做少了一些動作
Edmond22 發表於 24-8-2022 02:40 PM
呢隻野基本上係上一隻真三一既骨架改出黎,唔知會唔會又甩腰呢。

甩腰只要唔好揸住上半身甘拎起就好好多

佢最大鑊係同帝王一樣,擺耐左d關節軟晒
依家我隻帝王同真三一都係手軟腳軟
s0014028 發表於 24-8-2022 07:49 AM
應該故仔跟遊戲平行世界多d。最後之日應該係冇千值練呢隻,因為最後之日不論真三一/真龍(冇三一)都唔係 ...

ARC 地底個部是 比這一部真三一龍 更加高階.....

叫 三一聖龍......之後 再上是 皇帝級......好像是這樣 看人地寫的是...

這台真三一龍 正如你說的三一萬能俠大決戰版本....

而這款在三一大決戰是....以三一龍被包著進化而成.....

好像是這樣 = =PS1 那款太久沒玩忘記了大約劇情

三一大決戰那台黑三一也是很樣的 黑藍色.......
hinaoi 發表於 22-8-2022 06:39 PM
好彩呢隻只係換下配件擺個靚pose然後就入櫃display,設定上冇變成2號3號嘅機構,所以先忍到手 ...

寧願分開出 2 3 號

夠硬正 仲好= =

左變右變 爛左又心痛