Toysdaily 玩具日報

查看: 3295|回復: 10

[新品消息] ROBO‐DOU《Robotech》VF-1J Veritech -Rick Hunter-

ACG HK 2022 展示

哇.... 成條腿由上至下的夾口粗到呢..... 及點解會有個支架呀? .... 唔係靠自己企唔到掛?
updated

想不到,連30也出,macross 的產品, 胸部腋下是否遮醜件,還是能變形時收納的部件呢,腰部也好像是如DX系列那樣,有能可轉動的腰部, 手踭那關節設計, 需然能有雙重關接增加手踭的活動能力,但樁柱像是很接近邊緣,有點擔心容易增加爆裂的風險
熱狗OO 發表於 28-7-2022 09:14 PM
哇.... 成條腿由上至下的夾口粗到呢..... 及點解會有個支架呀? .... 唔係靠自己企唔到掛?  ...

擺係會場DISPLAY, 有架安全D
希望價錢可以偏返向Patlabor就完美了。。。
其實有dx , 呢隻係咩市場定位?
nikick 發表於 2-8-2022 01:55 PM
其實有dx , 呢隻係咩市場定位?

Cheap 版......

cheap 版已有 KitzConcept 出
如果用Robotech 名義,想佢出機甲創世記
唔知係乜野比例;

yamato及arcadia主要係1/60及少量1/48

KIZLOGIC係1/72, 飛機形態模型(唔記得廠名)係1/72及少量1/48

BANDAI的HI METAL R係1/100而DX係1/48