Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Sky x Studio RPG傳說 / 至尊勇者

馬仔 發表於 6-10-2022 10:49 AM
其實點解唔出更換parts可變兩款?兩隻野9成相似。

可能係色水問題啩?一隻金色一隻黃色,似乎不能單靠換件解決。
如果呢隻野唔係太貴的話可以一買,始終機會難得,跟住落嚟就要睇吓可動性有幾高了!
白都城堡,應該會後繼。
SKY X STUDIO  SXD-04 Hyper Dragon Castle(超進化佳班飛龍城堡)合金可動人偶
建議零售價:HKD 980/套 = RMB 880/套
發售日:2023年第一季

故事簡介:至尊勇者的故事發生在一個叫「法特蘭」(ファンタGランド)的世界。很久以前,此世界陷入於「聖機神軍」對抗「剛魔神軍」的戰爭之中,但是有一位「希布利斯勇者」在那時出現,使用了「希布利斯勇者」的力量把兩軍的所有城堡戰士封印,世界又回復和平。可是多年後出現了一位叫多拉古(魔王ドラクネス)的萬惡魔王,他的強大法力把「剛魔神軍」解封,打算用以征服世界。此時,昔日的希布利斯勇者年事已高,製造了一個具有生命的魔法布娃娃叫「希布」,隱居於世;有一天,多拉古的軍隊來到,老勇者發現世界的危機,於是給了希布力量,讓他成為「希布利斯勇者」的繼承者,踏上打敗多拉古拯救世界的使命。

產品特色:
1.由Do Something Studio 和日本官方授權
2.城堡尺寸:高13CM可動成品人偶
3.產品材質:ABS合金PVC
4.亮燈功能: 胸部
5.高可動功能
6.主體重量約499g
7.搖動龍尾巴 頭 翅膀連動功能8.可換五種眼睛 呈現動畫表情

配件清單:
1.主體x1件
2.互配手x4對
3.劍x1
4.盾牌x1
5.金幣x1
6.底座x1
7.支架x1
8.互配眼睛x5
9.兩肩炮臺x2 圓形盾牌x1(互配用配件)

SKY X STUDIO SXD-03 Dragon Castle(飛龍城堡)合金可動人偶
建議零售價:HKD 980/套 = RMB 880/套
出貨日期:2023年第一季

故事簡介:至尊勇者的故事發生在一個叫「法特蘭」(ファンタGランド)的世界。很久以前,此世界陷入於「聖機神軍」對抗「剛魔神軍」的戰爭之中,但是有一位「希布利斯勇者」在那時出現,使用了「希布利斯勇者」的力量把兩軍的所有城堡戰士封印,世界又回復和平。可是多年後出現了一位叫多拉古(魔王ドラクネス)的萬惡魔王,他的強大法力把「剛魔神軍」解封,打算用以征服世界。此時,昔日的希布利斯勇者年事已高,製造了一個具有生命的魔法布娃娃叫「希布」,隱居於世;有一天,多拉古的軍隊來到,老勇者發現世界的危機,於是給了希布力量,讓他成為「希布利斯勇者」的繼承者,踏上打敗多拉古拯救世界的使命。

產品特色:
1.由Do Something Studio 和日本官方授權
2.城堡尺寸:高13CM可動成品人偶
3.產品材質:ABS合金PVC
4.亮燈功能: 胸部
5.高可動功能
6.主體重量約499g
7.搖動龍尾巴 頭 翅膀連動功能
8.可換五種眼睛 呈現動畫表情

配件清單:
1.主體x1件
2.互配手x4對
3.劍x1
4.盾牌x1
5.希布仔x1
6.底座x1
7.支架x1
8.互配眼睛x5
9.胸口配件x1
姐係點買?
donsuper 發表於 28-11-2022 05:57 PM
姐係點買?

要齊兩種型態就要各買一隻,因為配件唔同,應該就係咁,本來我都好期待,但見到佢咁玩法,我都係考慮下先
猴樂團 發表於 28-11-2022 06:13 PM
要齊兩種型態就要各買一隻,因為配件唔同,應該就係咁,本來我都好期待,但見到佢咁玩法,我都係考慮下先 ...

寫住替換可能喎張圖, 唔似係分開賣囉
nobita16 發表於 28-11-2022 07:41 PM
寫住替換可能喎張圖, 唔似係分開賣囉

但係我見出面分開兩隻訂,佢fb有個回覆係買齊兩隻可互配玩
咁出發即刻唔想買.
如果係兩隻齊哂件, 但唔同finsih就無問題.
呢隻有條件整可動眼,咁都唔整証明呢間廠設計、工程能力一般……
想買金色,但想要普通飛龍城堡d裝
見佢下一款好似又係出兩隻,即係買齊係12隻!?
好心佢第一次出就唔好咁PK 啦, 你加小小錢比我買多件裝甲我都會比, 你咁樣要我食兩隻搞到我一隻都唔想買~
如果想2個形態都黄色或金色咪要買3盒。
源泉立歃 發表於 30-11-2022 01:22 PM
如果想2個形態都黄色或金色咪要買3盒。

Ps 原本落左訂,不過俾fd講一講,賣o既手法好9,而且又出唔齊款。唔買。