Toysdaily 玩具日報

查看: 4673|回復: 18

[個人收藏] DX VF-25 WORLDWIDE掠水版

之前就算修緊螺絲夾口仲係夾唔實個balljoin,拆開發現兩件件夾唔埋係因有粒筍位頂住,自己磨過後已可用螺絲校鬆緊

幸好作為一件冇誠意掠水產品價錢還算可接受本身係鍾意25嘅機型但前兩版嘅光油面我真係頂唔住,呢隻一知係啞色就衝去模型倉買,滲完線加多少少水貼嘩成隻精神晒

買過N年前VF-27 ... 覺得好鬼難變, 又易花, 唔知現在有否改善
多謝大大的分享! 呢件野, 我都有入手, 不過仲未把玩
nela 發表於 6-6-2022 11:43 AM
買過N年前VF-27 ... 覺得好鬼難變, 又易花, 唔知現在有否改善

VF25個設計比較簡單所以變形都算易,但變形後冇嘢扣實始終有種鬆散感,唔記得講頭嗰兩支嘢係軟膠嚟會攣!
tsang_20190721 發表於 6-6-2022 12:15 PM
多謝大大的分享! 呢件野, 我都有入手, 不過仲未把玩

飛機係冇問題嘅,但人形有啲潛在危機....................
wwwkcc 發表於 6-6-2022 01:33 PM
飛機係冇問題嘅,但人形有啲潛在危機....................

你係指大腳 & 股關節 ? 並係中間駕駛倉果個位置呀?
無乜人買, 十日已由千陸跌至最平千三, 低過千四的輕易找到 <---- 見旋拍

我成日暗諷邊隻999先入, 我感覺呢隻真係有可能999

我都後悔買早左, 鬆散的人型結構+好樣衰的支架的確唔多值

早兩日真係999左  發表於 30-7-2022 05:35 PM
我都係見度個價去到 BELOW 千四, 所以先買嚟粗玩
tsang_20190721 發表於 6-6-2022 02:51 PM
你係指大腳 & 股關節 ? 並係中間駕駛倉果個位置呀?

你講嗰3樣都有啲,螺絲我驚會扭滑牙,條腰變形嗰陣又驚膠位爆,腳踝個join依家都有啲鬆,人形個頸位靠轉上去個機頭頂住,咁又驚機艙前個尖位會崩,跟著個身又只靠胸甲同背翼壓住定位,一有嘢鬆開又成隻散晒!哇好驚呀
熱狗OO 發表於 6-6-2022 03:27 PM
無乜人買, 十日已由千陸跌至最平千三, 低過千四的輕易找到

我諗鍾意25嘅都買咗上兩版,千三我喺現時都見過不過盒殘

這隻價錢較平是因為有行貨, 貨量充足, 可反映菜機本來價錢, 是可做到6.5-6.8算, 所以如果Vf31ax有行貨, 應該在1500-1550之間, Vf1的話就1170-1230之間, 菜機訂價8算的時代已過去
師兄你d相既風格好統一,每次都會用上一隻開箱既盒做背景或地台,今次用左CCS三一個盒做背景
河森設計嘅飛機型態同半機體型態真係冇得頂,但機械人型態都係VF-1系列最正,其他感覺都係差少少
fallout8 發表於 6-6-2022 10:40 PM
師兄你d相既風格好統一,每次都會用上一隻開箱既盒做背景或地台,今次用左CCS三一個盒做背景 ...

因為我愈嚟愈懶

因為「牆」就係不斷有野疊上去建成

btw, 行左幾間都冇dark gray

dark gray會唔會好似D啡色咁chok完20分鐘又沉晒底?