Toysdaily 玩具日報

查看: 7906|回復: 34

[玩具報告] Threezero 超獸機神

用色同魔改都係我好like,自己再改下色,我只係買左幾隻threezero變形金剛電影版,做功上色QC都十分好,但呢隻超獸QC奇差,象機膝頭哥關節屈向90度,用手指點一點即跌,我應該唔會再買threezero出既合體變形既產品,
你都算好,qc差都摸到實物
我隻30大黃蜂,訂左就黎2年,冇聲冇氣,唔知去左邊,30真係冇下次
出咗貨……………!!
請問有冇相睇吓有幾差?
老變都似係用心製作,同埋無斷line
bigbigfriend 發表於 28-5-2022 10:42 AM
出咗貨……………!!

國行出左,港行未出
mermaid_fm 發表於 28-5-2022 10:59 AM
請問有冇相睇吓有幾差?

有相有片,但唔識放上黎
qqkenling 發表於 28-5-2022 05:57 PM
有相有片,但唔識放上黎

可以去 https://imgur.com/ 開個 acc。
upload 圖上去,之後 copy link paste 係 d 到就可以。
Vince 發表於 28-5-2022 06:13 PM
可以去 https://imgur.com/ 開個 acc。
upload 圖上去,之後 copy link paste 係 d 到就可以。 ...

好,thx 師兄

變咗魔瘦機神,若價錢相宜和不介意造型,獨立看也不錯,當然如有QC或設計問題就另計
原本未出時, 都對呢隻外型, 有點興趣考慮買
但 THE合体 HAGANEWORKS 公佈後, 好似更好... 但唔覺有消息, 唔知會唔會爛尾

我對超獸無乜大愛, 所以咁多個版本都未買過, 買都只係為集郵經典機械人
toylover 發表於 29-5-2022 08:11 PM
原本未出時, 都對呢隻外型, 有點興趣考慮買
但 THE合体 HAGANEWORKS 公佈後, 好似更好... 但唔覺有消息,  ...

呢隻就有D似變形金剛電影化,加左現代咁落去,D刻紋好正,可動就大約有千值練70%,只係QC唔掂,可能係我中獎,其他人我唔知關節係咪都係同我隻一樣唔掂
qqkenling 發表於 29-5-2022 09:25 PM
呢隻就有D似變形金剛電影化,加左現代咁落去,D刻紋好正,可動就大約有千值練70%,只係QC唔掂,可能係我 ...

唔掂嘅意思係關節鬆?上色唔得?
bigbigfriend 發表於 29-5-2022 11:08 PM
唔掂嘅意思係關節鬆?上色唔得?

係關節,上色就冇咩大問題,但有D位置留左滲線,例如背包飛機只滲左邊,右邊冇滲到,我隻上色只有鷹戰機駕駛艙紅色上唔哂色只上左2/3,我要自己補番1/3金屬紅色,之後象機順便改色
qqkenling 發表於 29-5-2022 09:25 PM
呢隻就有D似變形金剛電影化,加左現代咁落去,D刻紋好正,可動就大約有千值練70%,只係QC唔掂,可能係我 ...

我那隻 QC 正常,沒有師兄所說的膝部關節問題,象機手腳整體關節算很扎實 。
這隻可動性都算高,至少做到爆地 pose , 不過我未玩過千值練就沒可比較...
對於小弟第一次買 therezero 產品,對這隻超獸算感覺良好 (前提接受魔改)

有d難就,合體後手太短,好唔自然  發表於 9-7-2022 10:11 AM