Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP ALTERNATIVE DESTINY 超獸戰隊 LIVEMAN

SMP ALTERNATIVE DESTINY 野牛戰車 & 犀牛火焰【PB限定】

SMP ALTERNATIVE DESTINY 野牛戰車 & 犀牛火焰【PB限定】

SMP ALTERNATIVE DESTINY 超獣戦隊ライブマン バイソンライナー&サイファイヤー
●販売元/バンダイキャンディ事業部●9999円、受注中、2024年1月発送予定●約15cm(バ)、約13.5cm(サ)●プラキット●ラムネ1個付属●プレミアムバンダイ販売アイテム

LIVE ROBO

SMP ALTERNATIVE DESTINY 超獣戦隊ライブマン ライブロボ
●販売元/バンダイキャンディ事業部●8910円、10月予定●約15cm●プラキット●ラムネ1個付属

SUPER LIVE ROBO

https://hjweb.jp/article/1174428/

SMP ALTERNATIVE DESTINY 超獸戰隊 LIVEMAN  LIVE ROBO
2023年10月30日 発売
https://www.bandai.co.jp/candy/p ... 49660738596000.html

想問問呢件野係唔係不可以合體成機械人? 因我見食玩係可以

tsang_20190721 發表於 3-10-2023 10:05 AM

推斷應該只是用作合体 & 武器配件,因為ALTERNATIVE DESTINY第一彈 勇者凱撒 (主機 + 第二機合体配件)都是這樣
tsang_20190721 發表於 3-10-2023 10:05 AM

呢件野都係食玩 唔同系列啫  佢liverobo個合體本身都係裝假狗
咁又少咗少少樂趣!
【教えて!プレバン宣伝隊 #3】これが食玩!?「SMPAD 超獣戦隊ライブマン」から「バイソンライナー&サイファイヤ ー」 が登場!

https://youtu.be/Uhtu05vcLLI?si=GFgk9MUhn5FBAXdu

SMP ALTERNATIVE DESTINY 超獸戰隊 LIVEMAN LIVE ROBO preview

右 SUPER MINIPLA

右 SUPER MINIPLA

「超獸劍!!」

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20231027_smp

腿太粗,手太短,唉!
海豚太大 令雙腿過大 而犀牛件令做腳時更大到接受唔到
SMP ALTERNATIVE DESTINY 野牛戰車 & 犀牛火焰【PB限定】sample 介紹

包裝

野牛戰車 & 犀牛火焰

右:SUPER MINIPLA

SUPER LIVE ROBO!!!

SUPER LIVE ROBO 時必要配件

上:LIVE ROBO 用手掌

右:SUPER MINIPLA

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20231030_smp

super mini play 隻黑牛靚好多,結合咗對腳都順眼些。alternative 就對手好似靚些。
muitoy 發表於 31-10-2023 10:48 AM
super mini play 隻黑牛靚好多,結合咗對腳都順眼些。alternative 就對手好似靚些。 ...

認同 舊果隻係合体差d 新呢隻對腳大到大腳八咁 唔靚
hong1971 發表於 22-9-2023 06:24 PM
原本3機已經讚 見到2架牛車要拍掌添 但係原來無第2機械人!? 再大合体個獅子頭好似鎖咗入牢咁 而2隻小腿又大 ...

其實係咪個機設已經係咁, 我真係唔太認識佢,
不過我開左前兩隻SMPAD, 所以呢個都會買