Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SDW Hero 試玩

之前在肥趣見過都有幾隻ok,今次就玩下凱撒傳說高達,
因為我係素組人士,都唔會揀太多白色嚟玩,
一路玩一路當佢以前玩食玩模型咁玩都幾滿意,仲有隻獅子仔似足以前啲馬仔咁多餘,但透明紅幾靚。
說明書一拉開睇晒五個部分,輕鬆好快砌完,
好多雕刻紋,相信鍾意上色嘅高手實好開心,

比較以前玩過最滿意嘅BB Legend,呢一個角色貼紙都算印得靚,其他有啲見過好核突
但紙質料好差,好易爛,而塑膠嘅份量都比 BB legend 輕唔少,更似以前食玩。
模型完成後可動性好一般,正如見希師兄講過佢對腳設計有問題,只能盡量拉開企得靚少少。

總括嚟講只要個角色設計靚我都會再買嚟玩,快手素組模型係我而家至愛。
如果分色再好啲會好靚,雖然相信機會係零,但希望貼紙印靚啲。
唔知係咪都仲有好多重要角色未出,希望將來有多啲武者feel 角色比我揀,悟空個啲就唔使啦,身形太長。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

nice report.

i also like BB legend more.

i assemble two SDW heroes, still feel it is bad design, from proportion, details, grimmck.

but will buy Warlock Aegis in summer
之前買左一隻頂唔順只留翻把劍本體掉左, 可惜bb legend好似死埋line