Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 熱血最强--格蘭修羅+龍皇修羅(多圖)(HG)

熱血最强--格蘭修羅+龍皇修羅(多圖)(HG)

C兄們,
自上次「 熱血最强--戈修羅+超强修羅」後
https://bbs.toysdaily.com/forum.php?mod=viewthread&tid=467754
一直到現在, 終於有時間整理下埋佢啦~
熱血最强--格蘭修羅

我都知佢唔係新出品,
其實我入左佢地好耐架啦
不過一直都未有時間砌同影相
終於等到放假啦~YEAH!!

唔講咁多, 去相先啦

格蘭戰機~升空!!!!

佢變形, 一個字講晒:拆!!!!

格蘭三角龍!!!

其實...個感覺有啲夾硬黎...

熱血進化, 格蘭修羅!!!!!

餘下一堆殘肢...

有三架機就可以合體, 這是常識^^

龍皇修羅, 超熱血合體!!!!

其實真心覺得佢出得靚,
加埋真係童年回憶
所以先買
滿心期待佢個大合體
但真係合左啦...
我真係郁都唔敢郁佢...

點解?我相信各位C兄都明架啦...
大合體唔係唔敢郁, 只係同郁唔到無分別, 所以我情願佢獨立出隻無得分體的龍王修羅好過

另外出左套國產配件雖然腳掌好怪及部分關節好緊, 不過換左後對腳叫郁到跪底動作都做到
Ching要上色滲線,依家分享唔算遲啦。呢套以HG質素嚟講真係算唔錯,性價比絕對高過SMP多多聲,只不過我冇Ching你哋上色咁勁,所以遲遲唔敢入手。
laiken 發表於 21-4-2022 04:54 PM
Ching要上色滲線,依家分享唔算遲啦。呢套以HG質素嚟講真係算唔錯,性價比絕對高過SMP多多聲,只不過我冇Ch ...

有幾高?買齊3隻差唔多800蚊,仲唔包外型重視零件,大合體外型仲要超差,關節手軟腳軟
用模型件出好似好過食玩件。。。
要變合始終要用埋膠組裝先穩陣,否則真的很易散又軟。。。。
其實合體機出HG就已經好好,笨大係要出食玩…
SUNG 發表於 22-4-2022 02:45 PM
其實合體機出HG就已經好好,笨大係要出食玩…

咁大個板係度你仲咁話?拼裝部班友唔信得1日到黑魔改到阿媽都唔認得  格蘭龍王仲2舊米田共咁嚇我都唔敢買睇佢可以跌到幾多先算
nimiao 發表於 2-5-2022 07:33 PM
咁大個板係度你仲咁話?拼裝部班友唔信得1日到黑魔改到阿媽都唔認得  格蘭龍王仲2舊米田共咁嚇我都唔敢買 ...

感謝Ching意見
其實我都有買嚟砌,大合體超強用得兩隻腳添
所以玩玩具玩得咁負面建議唔好玩,努力工作儲錢,買樓…