Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 齋啪 無飛翔炮嘅EG Nu Gundam

無飛翔炮嘅Nu Gundam,
就好似欠缺左靈魂一樣

明知冇飛翔炮, 明知佢一定會出武器set, 你都肯俾六十幾去買, 咁就唔應該話人搵笨...
nobita16 發表於 13-4-2022 08:05 PM
明知冇飛翔炮, 明知佢一定會出武器set, 你都肯俾六十幾去買, 咁就唔應該話人搵笨... ...

Exac7ly
nobita16 發表於 13-4-2022 08:05 PM
明知冇飛翔炮, 明知佢一定會出武器set, 你都肯俾六十幾去買, 咁就唔應該話人搵笨... ...

果種搵笨係比你有啲甜頭,後邊有無數嘅DLC,即係太有Setting就好似買電器佢有個好吸引嘅價錢,但無專用電池,你要就再買啦~

但個價錢已經吸引左,但原來全set總共係另一個價錢,
可以話佢明碼實價,但太有心計了,
隻機戰30週年都好想玩,但原來好多機體要另外付費,
咁呢種商業手法對於消費者黎講,又係咪好事呢?
瘋狂時鐘@_o!? 發表於 14-4-2022 02:01 AM
果種搵笨係比你有啲甜頭,後邊有無數嘅DLC,即係太有Setting就好似買電器佢有個好吸引嘅價錢,但無專用電 ...

你去買隻機戰30,係唔係一隻完整遊戲? 無DLC係唔係玩唔到結局? 唔係呀

機戰DLC只係錦上添花,唔買都無所謂。要附加價值就要比多啲,好合理

68蚊點包浮游炮?覺得唔抵就等出連武器版本。

我覺得68蚊好值
eddiem249 發表於 14-4-2022 02:38 AM
你去買隻機戰30,係唔係一隻完整遊戲? 無DLC係唔係玩唔到結局? 唔係呀

機戰DLC只係錦上添花,唔買都無所 ...

係架,好值架~
其實我都唔介意介出貴啲嘅完全版,
我都無講到唔值呢個價錢,
幾十蚊隻模型,真係為左十幾廿蚊講佢值唔值咩~
可能我拎錯隻Game黎做比喻
只係覺得佢閹左最重要最有代表性嘅野黎另外賣。
咁你又會唔會再買埋飛翔炮parts?
我果隻,行過反斗城見一出即買$80,吾想到處行搵平貨,車費都係返度
toys991 發表於 14-4-2022 03:28 AM
我果隻,行過反斗城見一出即買$80,吾想到處行搵平貨,車費都係返度

我都係過左一兩日75蚊入,知道有度再平啲,但已經差唔多閂哂門,都係廢事再出過黎~唔爭在果幾蚊
快快砌完快快出片,其他師兄好勁已經第二日就出左片~
瘋狂時鐘@_o!? 發表於 14-4-2022 03:19 AM
係架,好值架~
其實我都唔介意介出貴啲嘅完全版,
我都無講到唔值呢個價錢,

我有未砌既HG,當然拎黎殺肉