Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 細路仔80年代放學 暑假追卡通

如果你係70-80後, 細細個實有追卡通. 你點追法?我會比我老豆打... 為左睇電視, 你可以去到幾盡???
往事只能回味
FB:
Darknight https://www.facebook.com/darknight.hottoys
玩具魂之助 https://www.facebook.com/murphyhocw

我細個返下午校,上午無卡通重播,只有粵語長片,所以好多卡通我只係睇過十幾集,可能早放,可能假期,又或者星期六,日有播。

430我有印象的年紀都應該水尾,之後就係閃電傳真機,當然睇得最多都係暑假

升中後就係星矢,龍珠的年代了。

當年無錢買的超合金,依家買返超合金魂,都無當年的感覺了
mushroom 發表於 30-3-2022 09:57 AM
我細個返下午校,上午無卡通重播,只有粵語長片,所以好多卡迅我只係睇過十幾集,可能早放,可能假期,又或 ...

你年紀可能同我差唔多

不過同樣下午校真係睇少好多卡通

返唔到轉頭
mushroom 發表於 30-3-2022 09:57 AM
我細個返下午校,上午無卡通重播,只有粵語長片,所以好多卡迅我只係睇過十幾集,可能早放,可能假期,又或 ...

星矢畫風我唔中⋯ 睇梨睇去都出唔到12宮

超合金我重忍緊手⋯ 咁買法破產都似。
但笨大每次出我都心郁架

回憶嘛
darknight 發表於 30-3-2022 10:21 AM
星矢畫風我唔中⋯ 睇梨睇去都出唔到12宮

超合金我重忍緊手⋯ 咁買法破產都似。

星矢,龍珠嘅情懷係深夜睇卡通,暴力有血,仲有城市獵人...

當然星矢嘅聖衣吸引,同埋嗰時開始睇返漫畫,覺得仲正,同電視唔同。

超合金魂如果只係入十五機,百獸王同六神,超獸同天威勇士,同黃金俠,廿年計都唔算太多,

但如果你識萬能俠,咁你應該唔係我年紀
mushroom 發表於 30-3-2022 10:31 AM

當然星矢嘅聖衣吸引,同埋嗰時開始 ...

深夜唔睇得啦。點同屋企人爭電視。又唔可以咁夜瞓。亞視播過淚眼煞星潔淨版。當然都係爭唔贏電視權
mushroom 發表於 30-3-2022 10:31 AM

當然星矢嘅聖衣吸引,同埋嗰時開始 ...

龍珠無得同漫畫比,節奏太慢。我記得龜鮮人摸鬚深呼吸都成分鐘。出龜波都係拖住出

菲利儲氣都幾集  發表於 31-3-2022 09:34 AM
小弟讀上午校, 為左睇穿梭機, 4點30前一定會做晒D功課, 好有自覺性.
百載真純 發表於 30-3-2022 09:51 PM
小弟讀上午校, 為左睇穿梭機, 4點30前一定會做晒D功課, 好有自覺性.

讀上午校一定可以睇曬下午啲卡通....
下午校惟一好處係可以瞓晏啲...
返唔到轉頭lu... 比我重揀我都想返上晝.