Toysdaily 玩具日報

查看: 9406|回復: 46

[新品消息] HG Amplified IMGN 龍神丸

HG Amplified IMGN 龍神丸
2022年7月発売予定
メーカー希望小売価格5,500円(税10%込)

https://bandai-hobby.net/site/nextphase2022spring/item/wataru/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
應該出番當年正常SIZE系列啦,當年設定好正架...可惜只出了三款(唔計黑龍是同色)
哇竟然下放身段跟老番作品隻揪, 真係估佢唔到

但價錢下下MG化你買埋我果份
熱狗OO 發表於 14-3-2022 02:50 PM
哇竟然下放身段跟老番概念隻揪, 真係估佢唔到

但價錢下下MG化你買埋我果份 ...

根本係俾大陸廠逼出嚟

官方一早有出過正常比例模型,老番都係抄當年設定
夠薑用呢個設定重製魔神英雄傳,最好出埋我至愛龍星丸
s0014028 發表於 14-3-2022 04:36 PM
夠薑用呢個設定重製魔神英雄傳,最好出埋我至愛龍星丸

當年有個好正的設定的...

話說嗰隻第三方正常比例龍神丸唔係滯銷咩,上網睇好似劈咗價,有乜好隻揪,鬥劈得多?
唔明呢隻想sell比咩人?
威龍1號改DD呀.....
ultimawk 發表於 14-3-2022 06:44 PM
唔明呢隻想sell比咩人?

賣情懐囉,當年笨大係真係出過等身比例劍王龍神丸模型

不過今次機設好似改咗唔小,印象中唔係好跟舊版設定
個情意結係吸引既,不過太多角就好似無咗原本個style

老番版就放大加高龍神丸..無咁多角...
keroro-1972 發表於 14-3-2022 09:07 PM
賣情懐囉,當年笨大係真係出過等身比例劍王龍神丸模型

不過今次機設好似改咗唔小,印象中唔係好跟舊版設 ...

關笨大咩事?以前魔神英雄伝模型係takara出既

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/o419685185
機會黎啦,五飛!(HG神龍高達到依家都未見影)