Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 疫情嚴重 : 太家還有去例如 現時x 睇 及 買玩具嗎?

各位朋友,

疫情嚴重 : 太家還有去例如 現時x 睇 及 買玩具嗎?
買回來的 玩具 和模型 會怎樣消毒 ?  

已唔敢出旺角深水埗入貨.
只會係攞之前訂落啲玩具先會出,而且件玩具個外盒也輕輕的消毒一下,已經唔太理會外盒會否受損或甩色了,至於那件玩具,而家會放一段時間後才會再開盒了,玩具商場已經只會行取貨那個商場,行完便即走了
多謝兩位回覆:願大家玩具朋友,家人及朋友同事,都
為左買玩具中招點面對家人?
fourson 發表於 25-3-2022 11:53 PM
為左買玩具中招點面對家人?

十分同意您的訊息 x 1000
只要注意衛生,去睇玩具風險(唔係完全冇)始終及不上除罩進食。可以的話盡量電子支付,離場記得潔手,場內盡量避免講電話,人多位置避一避,千祈千祈唔好行行吓摸鼻摸口同飲食,應該唔會好危險。入咗貨返屋企當然記得要消毒。
依家大把人以為中過一次就呢世百毒不侵周圍去, 基本上對住呢D人已防不勝防

現在只直接訂野或取貨以速度最快為首減少在商場時間及已很久沒有再去旺角區

現在反而覺得好似多了父母帶D細佬睇玩具,但又唔賣的..一齊鬥磨爛席...所以玩具店特別多人,多很多人..
間間好似肥趣咁大就話啫...有些更堆埋BB車,狗車去..真的救命..
行現時X唔難撞到抱著個細佬企直行的父母..地要避車仔,手堆車,上身更要避這些,真的救命..