Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Sky x Studio MAZINKAISER 帝王萬能俠

睇隔離台ccstoys公佈左另一隻萬能俠將會今年內出....
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

係,知道,原本買pose plus 銀河旋風,而家有錢買呢隻……
馬仔 發表於 11-1-2023 06:17 PM
係,知道,原本買pose plus 銀河旋風,而家有錢買呢隻……

其他廠話半年後出就真係半年後出,銀河旋風兩年前收訂,到依家都未出,到出既時候件玩具已經過曬氣。
G-man 發表於 11-1-2023 06:06 PM
殺人鬼子日國玩具技術日見退步落後和搶錢!            繼續支持國內及中國香港所生產的廠技術進步價錢超平 ...

武肺國馬屁技術日見進步, 繼續支持你呢D藍屍奴才吹捧國內腥港幾咁繁榮穩定, 國安大法統治宇宙
fallout8 發表於 11-1-2023 07:18 PM
其他廠話半年後出就真係半年後出,銀河旋風兩年前收訂,到依家都未出,到出既時候件玩具已經過曬氣。 ...

咁又唔會過曬氣,pose plus 出個d好小其他廠會出,而且佢出得唔差,等下都直得既,不過唔想成日係咁囉!
馬仔 發表於 11-1-2023 09:56 PM
咁又唔會過曬氣,pose plus 出個d好小其他廠會出,而且佢出得唔差,等下都直得既,不過唔想成日係咁囉! ...

睇返依家同兩年前既口味都唔同左,個人覺得依家d人更追求魔改同視覺震撼。
fallout8 發表於 11-1-2023 06:01 PM
睇隔離台ccstoys公佈左另一隻萬能俠將會今年內出....

對,CCSTOYS出隻魔神同帝王外形唔差好遠,可以同模出「帝王」再下一城,依家真係唔知買唔買呢隻好,冇有選擇困難症了
殺人鬼子日國玩具技術日見退步落後和搶錢!            繼續支持國內及中國香港所生產的廠技術進步價錢超平 ...

其實佢地無退步,只係佢進步得太慢。
人地玩高可動,佢玩拆甲換件可動。

人地玩燈,佢玩無燈,有間仲要玩太陽能燈。

人地玩魔改,佢玩唔多改,

人地玩多合金,佢玩極少合金。

咁落佢,佢地玩死自己。

garykuga 發表於 12-1-2023 01:50 AM
對,CCSTOYS出隻魔神同帝王外形唔差好遠,可以同模出「帝王」再下一城,依家真係唔知買唔買呢隻好,冇有 ...

唔駛選,也不是叫你”小朋友才選擇”,一定係揀CCStoys,其他唔講,淨係個背翼已經贏幾條街,其實只要留心睇呢間Sky(Kingarts?)啲產品,佢哋啲所謂設計師完全冇美術底子,只係識用電腦2D加厚變3D化物件,實物出來豪無線條可言,正面看好像正常,一側面看就出曬事,好流….
馬仔 發表於 12-1-2023 07:50 AM
其實佢地無退步,只係佢進步得太慢。
人地玩高可動,佢玩拆甲換件可動。

又要套用返果句「逆水行舟 不進則退」,你唔進步等於退步,人地廠商可以做到造型靚,高可動,QC好,準時交貨又價錢公道,你就不停食老本.... 可能大廠都意識到非高達類產品開始唔夠打,依家主力做獨市高達產品,其他非高達類玩具只係hea住hea住做。

大陸咪又係要出日本動漫玩具, 你無日本根本就無野好出~~~~~~

日本晨咁早出左隻DX超合金啦,的確如果無日本技術抄巧,又加小小自己野,唔係邊有呢隻比你玩
donsuper 發表於 12-1-2023 08:30 AM
大陸咪又係要出日本動漫玩具, 你無日本根本就無野好出~~~~~~

其實最近已經多左唔少原創的玩具, 設計得好正, 十分吸引的, 唔係家空間有限都已經入左
另一間新廠又出?