Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ROBO-DOU Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

Vince 發表於 12-3-2023 01:21 PM
如果乜版本都冇,我覺得應該一步到位,就買隻最好既啦 ~
而我個人覺得,最好暫時係 5pro law。
{:8_642: ...

5pro個隻貴1倍,好大隻,而且合體隻手連接位易爆...........
馬仔 發表於 12-3-2023 03:28 PM
5pro個隻貴1倍,好大隻,而且合體隻手連接位易爆...........

大前題你話 未買過 百獸王 既朋友 d 隻係值得入手,我只覺要睇定 d ... 唔好跟車太貼 ... 現在網上既圖 / review 都唔係大貨,到大貨到手時,冇人 sure 會唔會有其他問題。
而 5pro 係貴,但亦大隻好多,感覺上較 Deluxe。

Vince 發表於 12-3-2023 07:25 PM
大前題你話 未買過 百獸王 既朋友 d 隻係值得入手,我只覺要睇定 d ... 唔好跟車太貼 ... 現在網上既圖 / ...

米青有display出來,重以為出左貨..... 望落面相唔太得,身型同合金魂一樣唔夠修長,重有就係比較膠,同價位我會揀合金魂。
有幾多人有位放齊幾隻百瘦王呢?如果只能买一只相信都不用怎么选择
一隻合金魂就夠
如果佢步超獸後塵,我會衝去買,我鍾意佢鈍鈍哋有當年卡通feel
iorik 發表於 24-3-2023 10:08 AM
如果佢步超獸後塵,我會衝去買,我鍾意佢鈍鈍哋有當年卡通feel

呢隻照睇應該唔會步超獸後塵,

不過合金魂都已經再版過,又有一班入左5 pro,

未買朋友都可以睇定D先。
馬仔 發表於 24-3-2023 01:59 PM
呢隻照睇應該唔會步超獸後塵,

不過合金魂都已經再版過,又有一班入左5 pro,

我都係睇定個班,5pro太大隻,30好似可動比合金魂高,合金魂比例又比較合我心,睇定啲。
冇比較冇傷害 ….  大家可以睇睇再自行判斷。https://youtu.be/RXtJrZTfdak

條片冇得頂,同bandai比唔覺有比下去嘅感覺,希望同超獸一樣啦。
ACGHK 2023 updated
Robot道 Voltron/百獸王 (金屬色版)
Vince 發表於 12-7-2023 11:54 AM
ACGHK 2023 updated
Robot道 Voltron/百獸王 (金屬色版)

咁樣正面影真係好矮仔
比例都7頭身,唔算矮, 定話唔夠大隻?  反而唔太覺金屬色,  同之前好似分別唔大
我之前 post 條片入面有比較,佢係同 合金魂 一樣大隻。

Vince 發表於 13-7-2023 10:39 AM
我之前 post 條片入面有比較,佢係同 合金魂 一樣大隻。

會覺得比例怪怪地應該係因為對手臂太粗啦
Bandai冇蓋板遮住d銀色獅子腳,所以反而平衡番少少
Blitzway有蓋板,但明顯有就番機械人身材去作出比例調整
但Threezero就學d唔學d,想學Blitzway玩遮腳gimmick,但又學得唔足,所以先較到望落去手粗/腳短咁不倫不類