Toysdaily 玩具日報

查看: 5190|回復: 18

[新品消息] 8月 魂限 NXEDGE STYLE 白虎龍神丸

剪影預告

https://tamashii.jp/item_character/mashin_hero_wataru_series/

NXEDGE STYLE[MASHIN UNIT]白虎龍神丸
PVC&ABS製可動フィギュア
全高:約90mm
商品内容:本体、交換用手首左右、白虎登龍剣、雷神の兜、専用STAGE一式
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:6,050円(税込/送料・手数料別)
2022年8月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1509663/

呢個垃圾系列快d汁左佢啦,又鬆又唔穩定,同買左舊垃圾無分別。
呢個系列買一隻後悔一隻, 手頭果幾隻display多陣無位就直接掉左佢算
竟然搞成咁 ?!
當D人對住玩變形機的人說,你有幾何拿出來變形合體呀...企定定DISPLAY唔太大問題...
但為何可以賣咁 貴...
唔好亂來呀, 唔該佢生生性性出齊咁多隻就真... 我自己就覺得呢個系列好正啦
kennethli 發表於 31-3-2022 11:20 PM
唔好亂來呀, 唔該佢生生性性出齊咁多隻就真... 我自己就覺得呢個系列好正啦 ...

佢外型係出得正,但就係衰啲關節垃圾,一來好易爆,二來啲關節設計真係好低能,好似真夏鬼丸咁,啲手腳咁大啲關節就設計得鬼咁幼,完全無諗過強度問題,三嚟成日都會有軟手軟腳問題,都出咗咁多隻完全無諗過改善
k_dash 發表於 1-4-2022 06:25 AM
佢外型係出得正,但就係衰啲關節垃圾,一來好易爆,二來啲關節設計真係好低能,好似真夏鬼丸咁,啲手腳咁 ...

所以小弟一攞到真夏鬼丸就無乜點扭過,直接放佢响NX龍星丸同埋新星邪虎丸隔離「供奉」算數。
宜家的NX魔神系列,擺到明係掠水,而明知出得咁爛都仍然肯買的師兄,應該都係魔神死忠、鐵粉,目的只為「圓夢」,就好似小弟買真夏鬼丸一樣。
好在小弟對「超魔神」無愛,真係慳番唔少錢!
企硬唔買垃圾
kennethli 發表於 31-3-2022 11:20 PM
唔好亂來呀, 唔該佢生生性性出齊咁多隻就真... 我自己就覺得呢個系列好正啦 ...

好正?!想請問邊一隻係好正同點解正?

唔通我個隻新星邪虎丸係次貨?
THOUTHER 發表於 1-4-2022 01:25 PM
所以小弟一攞到真夏鬼丸就無乜點扭過,直接放佢响NX龍星丸同埋新星邪虎丸隔離「供奉」算數。
宜家的NX魔 ...

我都算係半個鐵粉傻9啦,超魔神機我有買,機設其實係幾靚,迫住要買係因為知道短期內別無他選(我仲未傻到連柒魂都會狗衝,變形機可以唔買就唔買,千記又唔可能出到咁多款,plamax出的模型又有佢缺點,又唔知佢幾時出到超魔神),講返真夏鬼你睇佢啲關節真係火到嚟,一睇就知無心出,笨大出都係為咗消費我呢啲傻9
估唔到會咁, 早期d 戰神, 幻神, 邪虎都仲好地地.......
馬仔 發表於 1-4-2022 04:08 PM
好正?!想請問邊一隻係好正同點解正?

唔通我個隻新星邪虎丸係次貨? ...

唔洗砌,唔洗自己上色,比例同外形我覺得係做得最好,至於係咪易爛同唔襟扭我唔評論,因為我都係開盒擺個pose 之後就站屍。我暫時只係入左魔神同新魔神系列,7 魂我就無入。 硬係要揀邊隻正既,我會話龍王同埋龍星丸
k_dash 發表於 1-4-2022 11:24 PM
我都算係半個鐵粉傻9啦,超魔神機我有買,機設其實係幾靚,迫住要買係因為知道短期內別無他選( ...

因為佢堅持使用通用關節,使用大量實心PVC,細隻的保持力已經唔算好,大隻的更重身,唔散修修至奇