Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] 三廠魔方 小比例 霹靂銀光彈

自從入手了同品牌第一組建造派,滿意喎,就拿拿淋淘隻同牌子的對家,選了唔貴又好看的銀霹靂

MAGIC SQUARE
MS-B24 SILVER BULLET
(原名:STREAK)究竟佢叫藍霹靂OR銀霹靂?

可動度是很不錯的,但車身膠料有色差,可能是魔方早期產品,現在的,進步多了,但膠料彈性還是很好的,雖然細隻但夠實

Transform (拍攝時我是車變人,但放上BLOG後次序反轉了,是但啦,????)

變型簡單,收得不錯,有好感的

雙砲插車頭蓋也可的

建造派6人齊集,博派人少,文哥2.0就必入,但我還是等別色的,等下吧,入其他博派小隊員先

唔單只小比例, 佢仲有一樣連 MP 都做唔到, 就係人形時, 連雙膊上的車輪也可收納在體內. 當然, MP 藍霹靂已經是2013年時的產品.
我都等緊隻文哥2.0出貨, 因為2.0而認識magic square,  依家入咗坑,可借有d 出左好耐已經買唔返。
nt1127 發表於 30-1-2022 01:43 AM
我都等緊隻文哥2.0出貨, 因為2.0而認識magic square,  依家入咗坑,可借有d 出左好耐已經買唔返。 ...

唔緊要,Magic Square同埋New Age久唔久就會再版或者出別色/金屬色版,小弟的MS文、麥同埋NA麥都係咁樣追返來。當然冷門角色想佢地再版就難D。
聽聞呢水MS文哥2.0的QC好似不太好,可能係年尾趕出貨,小弟唔急玩,決定等金屬色版本。
,冇錯真係唔使心急玩、一定會推出不同顏色m S 2.0版本我反而想要其他顏色版本唔需要紅色版,na方面我就訂咗紅色版本未去攞
THOUTHER 發表於 1-2-2022 10:45 PM
唔緊要,Magic Square同埋New Age久唔久就會再版或者出別色/金屬色版,小弟的MS文、麥同埋NA麥都係咁樣追 ...

收到,希望佢會再版隻soundwave同d錄音帶啦。
AJ 發表於 3-2-2022 01:18 AM
,冇錯真係唔使心急玩、一定會推出不同顏色m S 2.0版本我反而想要其他顏色版本唔需要紅色版,na方面我就訂 ...

其實我都幾鐘意佢隻尼龍膠嘅原色,望落似返動畫入面嘅角色,有種懷舊嘅味道。