Toysdaily 玩具日報

查看: 26373|回復: 82

[新品消息] Mini Action & Action合金 Voltron / 百獸王 / 金剛戰神

黑影發布 !!!!!

不論正廠或翻廠,現時出太多百獸王了……
啱啱入手SMP????
珠玉在前,大陸隻招財貓小比例百獸王$4xx,質素極好,人人大讚,證明大家唔係真係會介意比多一倍錢,只要質素追得上就得
希望今次喺設計上回復番01-04嘅級別,就算要貴番少少都冇問題,千祈唔好再比208呢個數字所限制,如果208係做唔到嘅,又唔願加價ge,咁寧願你唔出嗰某一個角色
紫月葵 發表於 1-1-2022 10:58 PM
珠玉在前,大陸隻招財貓小比例百獸王$4xx,質素極好,人人大讚,證明大家唔係真係會介意比多一倍錢,只要質 ...

又係俾多小小既偉論, 師兄妳覺得妳俾多少少即係幾多? 同妳俾多小小之後又要求D咩? 208有上色可以合體, 如果真係咁不滿點解唔慳番? 仲叫人情願唔好出? 其實妳如果唔介意俾多少少點解唔去買超合金魂或韓仔果隻? 都係俾多少少...

招財貓我都有入, 妳話十全十美我又唔覺, 起碼佢獸型大小不一既比例我真係接受唔到, 但我唔敢用俾多小小去叫佢出好D, 因為心知呢個價無要求! 但而家收妳208反而有大把聲音話俾多小小出好D? 咁問師兄妳既俾多小小即係幾多?
根本英俊 發表於 1-1-2022 11:29 PM
又係俾多小小既偉論, 師兄妳覺得妳俾多少少即係幾多? 同妳俾多小小之後又要求D咩? 208有上色可以合體, 如 ...

咁係咪即係如果佢真係加價,超過208,但質素冇提升,你就唔會再買呢個系列嘅意思?
真的唔明食玩0個SET點解要換手腳做啤鈴..這SET睇相不換完裝手腳摺埋..
多加一些附件武器趣味性更高!
G-man 發表於 2-1-2022 02:12 AM
多加一些附件武器趣味性更高!

說的太對了????,附加武器特效更好玩????
又登入唔到 發表於 1-1-2022 11:37 PM
真的唔明食玩0個SET點解要換手腳做啤鈴..這SET睇相不換完裝手腳摺埋..

因為SMP嗰套定位唔同,佢在設計目標上追求是還原動畫造型,所以寧願放棄完全變形合體,也要盡量保持獅子和機械人身形比例,留意佢唔單止獅子腳,佢連獅子頭都有更換。
這樣才能在芸芸百獸王產品中,擁有自己特色。
當然,現實有幾多人鍾意就好難講,但我個人覺得不錯。
bigbigfriend 發表於 2-1-2022 09:16 AM
因為SMP嗰套定位唔同,佢在設計目標上追求是還原動畫造型,所以寧願放棄完全變形合體,也要盡量保持獅子 ...

其實我幾中意SR合金或者其他不可變機械人line個"概念",如果做唔到好嘅變形,咁索性唔做變形玩具,出一隻靚仔又做到該角色基本pose嘅可動figure,成件事即時冇矛盾仲好開心添
最怕嗰種兩頭唔到岸,變形作出犠牲後,但又冇換來出色嘅可動性,ET社可謂呢方面嘅表表者
紫月葵 發表於 1-1-2022 11:35 PM
咁係咪即係如果佢真係加價,超過208,但質素冇提升,你就唔會再買呢個系列嘅意思? ...

個人覺得208係廠方既設定價, 可以叫賣大包咁去出貨, 我隻隻都有入, 也對佢既性價比好滿足, 或者就因為係低所以相對要求也沒有太高, 但以呢個價已經係高質無要求, 就好似B記果隻我覺得佢出到又肥又矮妳收我二千幾, 對唔住我俾唔落, 韓仔果隻合晒口味, 所以我一早訂左既意思, 每一樣野都有每個人既感值, 如果妳話俾多小小出好D, 咁我覺得果個"俾多小小"應該係買其他廠出囉!
根本英俊 發表於 2-1-2022 05:56 PM
個人覺得208係廠方既設定價, 可以叫賣大包咁去出貨, 我隻隻都有入, 也對佢既性價比好滿足, 或者就因為係 ...

咁即係都係番番去之前個問題,如果有一日呢條line可能因為原材料貴咗/人工貴咗etc,而質素冇變,你係咪就會認為佢唔再屬高質?
因為其實我自己都好中意頭四隻,可以見到佢喺定價受限嘅情況下都做到好出色嘅變形設計,但係到上一隻宇宙大帝,作為一個變形控,我感受唔到佢有頭四隻嗰種精彩絕倫嘅表現,事實上亦都唔只係得我一個咁樣諗,當時網上面都見到有相同嘅意見提出,於是不禁令人去諗係咪因為嗰個定價限制咗佢嘅設計呢?因為如果你睇番action toys其他line,佢哋係設計到有趣嘅變形設計,咁作為一個變形玩具嘅fans又好或者作為action toys嘅fans都好,我哋當然係想見到可以有番01至04比到我哋嘅嗰種感動
紫月葵 發表於 2-1-2022 10:22 AM
其實我幾中意SR合金或者其他不可變機械人line個"概念",如果做唔到好嘅變形,咁索性唔做變形玩具,出一隻 ...

成日有D人話你會變形合體幾多次..
咁SELL超可動的唔變形合體機,影完一次相又會放出來幾多次擺POSE再影相..
又登入唔到 發表於 2-1-2022 08:32 PM
成日有D人話你會變形合體幾多次..
咁SELL超可動的唔變形合體機,影完一次相又會放出來幾多次擺POSE再影相. ...

其他人我唔知啦,但我自己就係會得閒就拎呢隻出嚟玩,拎嗰隻出嚟變
我買變形就係欣賞佢嘅設計,買番嚟唔變都唔知買嚟做乜,不如留番件貨比真玩家好過,所以隻宇宙大帝我就冇買