Toysdaily 玩具日報

查看: 4025|回復: 20

[玩具攝影] NX!魔神邪虎號

邪虎丸 - 魔神英雄傳最好魔神之一

NX EDGE STYLE
NX-0042 (MASHIN UNIT)
魔神英雄傳
JYAKOMARU

外型是不得了,價格OK,可動可以,但細緻度不足

我買過白色電視版隻邪虎,鬆到嚇死人,唔會再買呢個系列。
馬仔 發表於 2-1-2022 12:10 PM
我買過白色電視版隻邪虎,鬆到嚇死人,唔會再買呢個系列。

隻新星邪虎係呢個系列最差嗰隻
擺明係失敗作,咁都可以出到街,真係好離譜,完全係倒自己米

我隻NX邪虎,最近睇返,腳板個膠cup已裂,成個腳板鬆晒又易甩
redfish 發表於 2-1-2022 09:47 PM
我隻NX邪虎,最近睇返,腳板個膠cup已裂,成個腳板鬆晒又易甩

WA! 居然咁差! 可動個別事件掛
AJ 發表於 3-1-2022 12:27 PM
WA! 居然咁差! 可動個別事件掛

太緊迫爆左,唔少人都有相同情況,呢個NX系列唔係緊到爆,就係食左軟骨散,不過鬆都好過爆,鬆仲有得整,爆左就無計
redfish 發表於 3-1-2022 01:49 PM
太緊迫爆左,唔少人都有相同情況,呢個NX系列唔係緊到爆,就係食左軟骨散,不過鬆都好過爆,鬆仲有得整, ...

呢套相我拍了有半年,近日才記起未分享,玩具放了舊屋,得閒回去看看先
呢個系列新星邪虎後唔會再掂
redfish 發表於 3-1-2022 01:49 PM
太緊迫爆左,唔少人都有相同情況,呢個NX系列唔係緊到爆,就係食左軟骨散,不過鬆都好過爆,鬆仲有得整, ...

好在唔算買得多, 係手果幾隻都已諗住擺到無位直接掉算
講到再販龍王丸我都諗下訂嗝訂好
AJ 發表於 3-1-2022 02:48 PM
講到再販龍王丸我都諗下訂嗝訂好

論產品質量NX魔神根本唔值兩舊水,宜家全線插水+滯銷正好反映呢個事實。
不過到現時為止,真係只有NX魔神算係「齊章」,有齊龍神、龍王、龍星、新星龍神、宇宙界型、夏鬼+真夏鬼、邪虎+新星邪虎、仲有戰、空、幻三大配角,如果要就番個比例擺埋一齊就只能幫襯NX魔神了!
說來奇怪,NX龍王丸再販唔知幾多次,連龍神丸也再販了,偏偏就唔再販龍星丸同埋呢隻邪虎丸,因乜解究?
THOUTHER 發表於 3-1-2022 05:23 PM
論產品質量NX魔神根本唔值兩舊水,宜家全線插水+滯銷正好反映呢個事實。
不過到現時為止,真係只有NX魔神 ...

仲爭新星戰神
出親都係魔1嗰隻,魔2呢隻型棍好多
MaxFactory又剩係出魔1啲機

龍星丸隻色我接受唔到所以冇買
robot魂嗰隻黃靚好多
THOUTHER 發表於 3-1-2022 05:23 PM
不過到現時為止,真係只有NX魔神 ...

魔2係欠大大隻的黑龍角,不過可能要5舊先得。。。
又登入唔到 發表於 4-1-2022 08:27 AM
魔2係欠大大隻的黑龍角,不過可能要5舊先得。。。

魂限的話可能過千
yugi 發表於 4-1-2022 08:58 AM
魂限的話可能過千

同意,一隻真夏鬼丸都要五魚,黑龍角係三隻合一,再加「魂限」二字,過千真係唔出奇。