Toysdaily 玩具日報

查看: 2676|回復: 10

[分享討論] 機械人研究所:NXEdge Style 魔神英雄傳 2 龍星丸 / 龍星號

之前「機械人研究所」已介紹左幾套 NXEdge Style《魔神英雄傳》系列中既 魔神。分別係:龍神號 & 龍王號 [ https://youtu.be/pMX084UOt10 ]、邪虎號 [ https://youtu.be/rSJ_ecZhqtQ ]。今次就同大家介紹《魔神英雄傳 2》入面既最強魔神 龍星丸 / 龍星號。現在就去片啦 ~

NXEdge Style [MASHIN UNIT] 龍星丸 / 龍星號
價格:4,800日圓(未含稅)
發售:2020年01月

https://youtu.be/x1br5743sw0

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

如果大家喜歡,記住 訂閱、LIKE 同 SHARE 呀。

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
請問呢隻而家係唔係要等再販?
saihttam 發表於 21-12-2021 10:17 AM
請問呢隻而家係唔係要等再販?

D 個系列好似好小會再版。如果真係想要,忍痛 d 出街搵或上網搵買 la。

不過,如果想玩得開心 d,我都係 suggest 買 robot魂 先。
對於無乜動畫(第二輯)記憶嘅我,玩robot魂好些,唔駛換件,關節設計又好些
mushroom 發表於 22-12-2021 01:24 PM
對於無乜動畫(第二輯)記憶嘅我,玩robot魂好些,唔駛換件,關節設計又好些 ...

對比「超魔神」,魔神2 算唔差 la …
Vince 發表於 22-12-2021 01:35 PM

如果bandai播返,我一定睇

超魔神的魔神產品一係超差,一係到現在有一批超貴..
mushroom 發表於 22-12-2021 03:55 PM
如果bandai播返,我一定睇

要搵TVB版反而好容易。其實之前bandai 個youtube都有放過一排,當然係日文

一直以嚟都係出親都係魔1啲機,魔2都係偏少,係呢兩年先慢慢多返

超魔神我就真係好唔鐘意
薯餅2號 發表於 2-1-2022 02:11 PM
一直以嚟都係出親都係魔1啲機,魔2都係偏少,係呢兩年先慢慢多返

超魔神我就真係好唔鐘意 ...

我仲等緊 robot魂 黑龍角
薯餅2號 發表於 2-1-2022 02:07 PM
要搵TVB版反而好容易。其實之前bandai 個youtube都有放過一排,當然係日文

之前bandai係每轘播10集,仲要播播下停咗