Toysdaily 玩具日報

查看: 2041|回復: 12

[個人收藏] 6吋失敗的人收藏 + 20分鐘品評20年間蜘蛛俠電影+劇透

6吋進佔12"空間.... 本來6"的成了籠屋....

謝謝用心整套片

唔講我都以為Sony第一代用手射絲至係原著,但點解關日本人事?

第一代第三集我都覺太多敵人, venom有出場我都忘記了。或許當年未興拍第四,第五更多集,所以Sony一定要三集完,當然唔排除演員唔想定型,要拍其他片攞獎,因為當年甚至依家英雄片唔當係考演技,說故事電影

第二代主角演員,睇過訪問佢都有體操底子,可惜兩集告終,不過其實最記得係女主角。

第二代home coming 同far from home就話電影版權同收入歸Sony, 精品收入就歸Marvel, 呢套有Dr. strange, 唔知點分, 我估一係一樣,一係Sony就要俾返啲角色版權錢Marvel, 不過其實home coming都有ironman, 都有機會照舊。

第二代唔受歡迎都唔可以話Sony太急reboot, 的確第二代好自然同第一代比較,仲要比下去,但當年batman reboot得仲密,其實都係睇個故事好唔好。
mushroom 發表於 14-12-2021 11:01 AM
謝謝用心整套片

唔講我都以為Sony第一代用手射絲至係原著,但點解關日本人事?

Sony日本架嘛... 第二集有體操底我真唔知... 果時無Sell.... 或我唔記得佢有係戲度打根斗...第二集女主角emma stone正嘛. ... 之後又女影帝.

我懷疑將整個收益4 6 咁分... 5 5 唔知呢....

Batman 1989-9X 同Christopher Nolan果套都隔左2008? 隔左十年以上... OK 嘅... 但之後justice league就算吧啦... 反而新超人好過batman... Joker算reboot得唔錯. 呢家搵左吸血世紀個男人做batman唔知是福是禍...
darknight 發表於 14-12-2021 02:52 PM
Sony日本架嘛... 第二集有體操底我真唔知... 果時無Sell.... 或我唔記得佢有係戲度打根斗...第二集女主角 ...

Batman當Michael Keaton 版係92年計, 距住95, 97都算係reboot.

如果只當Nolah版係reboot係05年, 隔咗8年,的確比蜘蛛俠耐些

不過我幾鐘意afflick Batman, 幾做到退休肥佬版batman, 夠漫畫造型

吸血版就唔知了,應該只會睇下,無期待,期待flash 多啲
mushroom 發表於 14-12-2021 04:09 PM
Batman當Michael Keaton 版係92年計, 距住95, 97都算係reboot.

如果只當Nolah版係reboot係05年, 隔咗 ...

DC 我只鐘意Batman

唔講都唔記得the Btman 係2005⋯ 最鐘意2008 the Dark knight對joker
darknight 發表於 14-12-2021 06:19 PM
DC 我只鐘意Batman

唔講都唔記得the Btman 係2005⋯ 最鐘意2008 the Dark knight對joker ...

劇力萬均,joker同雙面人搶晒鏡, dark knight陪跑
mushroom 發表於 14-12-2021 06:54 PM
劇力萬均,joker同雙面人搶晒鏡, dark knight陪跑

我覺各有各贏面. 雙面人好戲, 但戲分不足. BATman就香港取境果度都有分. 而Christopher Nolan走寫實路線, Batman幅甲係特種部隊研發, 條頸又可動係好Surprising.

Joker對比Tim bilton 套黑色幽默風就真係好破格. 印象超深刻. 當然鬥智鬥力計中計又引人入勝. 加埋佢真係死左上左神枱. The Joker又寫實路線有自己演譯 無係舊Joker陰影下算係好難得.
darknight 發表於 15-12-2021 09:25 AM
我覺各有各贏面. 雙面人好戲, 但戲分不足. BATman就香港取境果度都有分. 而Christopher Nolan走寫實路線, ...

咁dark knight 用batpod撞小丑,同拘留所一幕係好型,之後就係悲劇英雄
mushroom 發表於 16-12-2021 08:00 PM
咁dark knight 用batpod撞小丑,同拘留所一幕係好型,之後就係悲劇英雄

係. 爆TDK batmobile出梨果下加配樂型到呢~ Gordon無死果下槍指Joker都寫得好
入嚟支持下

多謝多謝

支持埋like我頻度吖 比啲意見添 有玩具 外星人 運動 影評等等
https://youtube.com/channel/UCv3WSI9Xg1a5nBRrhPV_p1w

darknight 發表於 19-12-2021 12:58 PM
多謝多謝

支持埋like我頻度吖 比啲意見添 有玩具 外星人 運動 影評等等

no problem

萬分感激~~  發表於 20-12-2021 10:22 AM