Toysdaily 玩具日報

查看: 2285|回復: 16

[玩具報告] Marvel Legends Winter Soldier 2021 Captain America 2 完美復刻

第一次咁癲... 今日攞 即日拍片即日出post... 咁樣我會痴線架~~~
https://www.youtube.com/watch?v=8YucNcjC-OY

對比2014年版,頭雕更像真,色澤更貼電影色,槍也真實細緻多了. 7年間真的大進步~
support

謝謝~~~~  發表於 2-12-2021 11:13 PM
我也入嚟支持下

多謝多謝~~~~~

師兄有冇儲SW black series 六寸公仔啊?
tolete 發表於 4-12-2021 05:05 AM
師兄有冇儲SW black series 六寸公仔啊?

咁多年唔咁開⋯
hasbro D 3D-print無得輸。 Obiwen  天行者頭雕都好靚

但marvel legend已買窮我 我再開新line會死
頂多只入mandalorian同天行者
darknight 發表於 4-12-2021 12:13 PM
HT mandalorian 外拍 https://www.flickr.com/gp/132197181@N04/2k8507https://bbs.toysdaily.com/forum.p ...

唔錯啊,我已經入返40週年紀念版本
我比較鐘意第四到第六集既角色!
tolete 發表於 5-12-2021 01:21 AM
我比較鐘意第四到第六集既角色!

我都係。新嘅已唔夠當初出時嘅震憾。最多新嘅第三集黑武士點梨囉。
但ML吸左我好多錢⋯ Star War 要忍~~~~~
等你分享
darknight 發表於 7-12-2021 07:12 AM
我都係。新嘅已唔夠當初出時嘅震憾。最多新嘅第三集黑武士點梨囉。
但ML吸左我好多錢⋯ Star War 要忍~ ...

ML我都鐘意不過選擇角色黎買!

我都係... 但太多... 出親戲都中. 依家重Disney+電視系列又好睇... 行街喇....  發表於 8-12-2021 10:45 AM
美隊2嘅故事性連之後嘅美隊3都超越唔剽,Avengers 3同4固然大堆頭,但都嘸美隊2那種劇情張力(唔係太多超能力英雄影響故事)

武打其實由Matrix開始, 荷里活已經不斷學吸收港式動作片(透過請佢地幫手拍),到依家基本上係超越咗,睇fast and furious就知,係叫做拍唔到葉問那種,不過尚氣已經拍得好過好多武俠片了
mushroom 發表於 9-12-2021 04:08 PM
美隊2嘅故事性連之後嘅美隊3都超越唔剽,Avengers 3同4固然大堆頭,但都嘸美隊2那種劇情張力(唔係太多超能 ...

Matrix 係袁和平指導. 但都係太生硬. 但Cap 2武指真係好好. 好自然流暢1take過嘅感覺~
Avengers 3 Civil war 都OK... 但兄弟情仇.對立真係cap2最正.
撞啱果時雨傘... 睇時好感觸... Shield嘅沉淪唔指係戲中睇到
darknight 發表於 9-12-2021 08:24 PM
Matrix 係袁和平指導. 但都係太生硬. 但Cap 2武指真係好好. 好自然流暢1take過嘅感覺~
Avengers 3 Civil ...

matrix始終係鬼佬(本身唔係武打明星)打中國功夫,就算袁和平都改變唔到。

去到cap 2都十幾年,完全兩回事,荷里活的格鬥或MMA動作已經好熟,當然演員有努力過

Exactly 冬兵玩刀仔日日係屋企練  發表於 10-12-2021 11:22 AM