Toysdaily 玩具日報

查看: 17506|回復: 30

[新品消息] SKY X STUDIO 合金 宇宙騎士 Tekkaman Blade

條腰唔知點解咁設計,千值練個隻身形嬴曬

會出埋 PEGAS
硬係覺得這一間公司和king arts有點關係,又係還原戰損同埋普通,影相風格又一樣,連價錢都一樣咁貴
Dancougaproto 發表於 3-12-2021 04:37 PM
硬係覺得這一間公司和king arts有點關係,又係還原戰損同埋普通,影相風格又一樣,連價錢都一樣咁貴{:8_704 ...

similar feel but the product of kingsart looks better
出 tekkaman blade 的品牌多不勝數, B社 armor plus, tamashii spec, 千記, figma, evolution toys, 橘貓工業, metal power, 仲有呢間...... 順道問下大家覺得邊隻最正?
百載真純 發表於 4-12-2021 06:33 PM
出 tekkaman blade 的品牌多不勝數, B社 armor plus, tamashii spec, 千記, figma, evolution toys, 橘貓工 ...

個人覺得暫時 魂SPEC 最正。
宇宙騎士 緊係要有 PEGAS ga la ...

至於 SKY d 隻  .... 老實講 ... 新品牌 ... 信心不大。
Spec one is perfect much with CMS old tekkaman Pegasus set , same size
updated

https://www.bilibili.com/video/B ... id_from=333.999.0.0
呢一隻blade 已經有測評,後續會繼續推出evil 同埋座騎,滿滿的kingarts既視感,由外盒開窗式的包裝設計,去到吸塑質感,電芯的放置位置,同埋燈的開關掣,都同king arts出的三一,金剛飛天鑽 風格一樣,連中獎率都同king arts一樣高,俾我感覺係king arts其下另一條line
Dancougaproto 發表於 19-1-2022 06:21 PM
https://www.bilibili.com/video/BV1n44y1L7UC?spm_id_from=333.999.0.0
呢一隻blade 已經有測評,後續會繼 ...

D 間廠都幾神秘,官網又冇,Facebook又冇。
其實有官方網站,但係知名度極度低,只在微信設立了官方帳戶,所有資料也只在那裏更新,仲要跟蹤人數勁少,搵咗勁耐先搵到,所以樓主有冇興趣,share埋evil 嗰幾張灰模圖出嚟
官方網站設立在微信
這一間的官網只有設立在wechat ,我之前都搵咗好耐,個官網仲要勁少人follow。
唔講以為冇版權唔見得光⋯⋯
Pegas updated