Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] ENTRY GRADE 1/144 ν GUNDAM

williamhychan 發表於 8-4-2022 04:19 PM
Nu本身定價1100Yen
RX-78-2初版都550 Yen

上網睇到好大隻,唔記得佢係莎薩比大細,70蚊好抵玩
stonekeung01 發表於 8-4-2022 09:03 PM
日本報告
http://schizophonic9.com/re7/eg_nu.html

我好中意佢嘅簡潔,個頭更係靚過RG版九哩遠!
keroro-1972 發表於 17-11-2021 03:58 PM
有機會見到或者正常價入到手先算啦!

已習慣搶唔到就算

旺角行一轉,好多地方都係賣 陸發...有消費卷就DO啦..
又登入唔到 發表於 9-4-2022 03:05 AM

70, D人搶, 買過EG 78的我暗地恥笑, 呢隻RX 93只值40元, 50喇, 俾多10元俾面阿寶及對高達的愛

BANDAI點會死錯人呀? 砌好之後兩個月左右你就知點解咁平
熱狗OO 發表於 9-4-2022 01:03 PM
70, D人搶, 買過EG 78的我暗地恥笑, 呢隻RX 93只值40元, 50喇, 俾多10元俾面阿寶及對高達的愛

BANDAI點 ...

我又覺得唔需要講到咁差嘅,明顯定位係初接觸模型/輕度玩家,幾十蚊有隻近乎完美分色嘅nu,就算係老手買隻嚟欣賞/把玩或者拎嚟改/殺肉都抵。
lagann 發表於 9-4-2022 02:48 PM
我又覺得唔需要講到咁差嘅,明顯定位係初接觸模型/輕度玩家,幾十蚊有隻近乎完美分色嘅nu,就算係老手買 ...

就是把玩唔到, 其他同意
又登入唔到 發表於 9-4-2022 03:05 AM

等一排睇下仲有乜版本先決定入唔入同入邊款
RG 最靚,不過砌咁耐咪搞我
下午買了盒砌完..真係無可能叫EG...雖然是易砌,但步驟唔少..
網上圖

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
熱狗OO 發表於 9-4-2022 01:03 PM

BANDAI點 ...

有番咁大盒,應該唔多可能跌到50..相信起標是60多..
其實隻嘢1100 yen,新出賣六十幾七十算公道啦,值幾多呢啲個個心中把呎都唔同,講嚟有乜謂?

Entry Grade 真的很有趣, 做型/價錢/設計/分色也十分好, 新手入門很不錯. 小弟很小玩1/144, 亦偏向玩合金, 見價錢便宜買隻RX78用黎學刻線, 把玩後不得了. 亦嘗試認真製作. 年幾大了, 眼花辛苦又滿足, 我想不會再製作如此小比例, 不過買來素組很不錯, 已買了Strike. Nu亦會支持!

砌完貼返RG水貼, 呃得下人