Toysdaily 玩具日報

查看: 2806|回復: 10

[新品消息] 「安彦良和 機動戰士 GUNDAM THE ORIGIN展」會場模型

HG 1/144 RX-78-02 ガンダム (GUNDAM THE ORIGIN版)安彦良和/機動戦士ガンダム THE ORIGIN展 Edition

HG 1/144 MS-06S シャア専用ザクII 赤い彗星 Ver.安彦良和/機動戦士ガンダムTHE ORIGIN展 Edition

https://the-origin-ten2022.jp/ticket/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
有痛貼.... 2盒封面都好正啊..
只係改盒改貼紙?
安彦老師是我偶像中的偶像, 但這個高達很嚇人, 赤彗也是低於水準之作.

kagaloo 發表於 27-10-2021 01:18 PM
安彦老師是我偶像中的偶像, 但這個高達很嚇人, 赤彗也是低於水準之作.

我只能對自己講: 藝術唧嘢, 你識條鐵咩".

我心底都覺得畫得比漫畫封面差 不過佢 sell 安彥個朵, 入佢唔到.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
安彥良和今年74歲,如果盒面兩幅畫係安彥良和近期所畫的話,都真係好難有甚麼評價。而且佢亦主力在人物設計上,以前好多訪談中,安彥自己都承認佢畫機械方面很差。
kagaloo 發表於 27-10-2021 01:18 PM

老喇, 個人都無晒火, 以無晒火的老人來說唔算畫得差

你看美樹本晴彥的老年畫更不濟, 另一個我想到係高荷義芝

以上的大師我都很尊敬, 但他們都係廿零至四十前D畫先至得
熱狗OO 發表於 29-10-2021 11:08 AM
老喇, 個人都無晒火, 以無晒火的老人來說唔算畫得差

你看美樹本晴彥的老年畫更不濟, 另一個我想到係高荷 ...

好似我咁..砌模型..能夠完成已滿足.沒有以前的左改右改的心情..毅力...
對小弟來說:買盒送模型
如果佢整到盒面個種油畫配色就好,咩配件我都唔要