Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Playarts改Final Fantasy 7 Remake Sephriroth

Playarts改自從Tifa面崩事件後玩家都聞PA喪膽!
因此事件其後的Aerith(艾麗斯)我都抱著觀望等值崩...
但突然見到Sephriroth(錫菲羅斯)質素又回到Cloud 2.0一樣高質素真係不得不買
曆代Final Fantasy最帥的奸角!
自帶BGM的男人!
先講包裝外箱: 很大盒! 比Cloud 2.0大多三份一!
開箱發現原因是Sephriroth專用愛刀正宗(Masamune)超長關係, 所以包裝盒就好巨型了
公仔身高約28cm, 暫時是我擁有的PA改中體型最大的!
面相塗功方面這次很高質! 該消光的臉皮終於消了光,更顯得沒消光的雙眼目光凌厲!
招牌長長銀髮由多片組成, 底層一組頭髮更有球型關節!
整體非常滿意, 錫菲羅斯果然是神羅最強戰士, 一出手就洗脫PA改污名

時代的眼淚... 我的v1.0 10多年前還在我枱上... 不日影一下
呢個錫菲羅斯最大問題係造型同過往差唔多
變得可有可無讓買氣流失

都係鐘意前個既臉相

TIFA臉相係崩壞
雖然已領有補件
表現都差唔多....

PAK已公佈出晚裝Ver!
前車崩壞肯定失去訂購信心
歡望下就好
就睇下塊臉可唔可以替換玩
同時出硬直PVC供玩家選擇