Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年8月 SHF【龍珠Z】斯路第一形態

newnov 發表於 1-5-2022 06:23 AM
都未必錯,斯路第一形態係高過魔童,但16號就整矮咗

16號那些高大人物從來都唔跟比例一,高一兩個頭就算
娜美星到尾聲,希望b記專心出人造人,斯路篇。已有不合比例16號1.0,唔介意出高大少少的2.0。
windowxp 發表於 2-5-2022 11:18 AM
娜美星到尾聲,希望b記專心出人造人,斯路篇。已有不合比例16號1.0,唔介意出高大少少的2.0。 ...

魔童2.0都唔造返高,16號應該都冇可能
好多角色可以出:斯路二形態,阿樂,黑髮比達(早前有展出過),19號,20號,露臂版杜拉格斯,未來悟飯。  
windowxp 發表於 2-5-2022 01:47 PM
好多角色可以出:斯路二形態,阿樂,黑髮比達(早前有展出過),19號,20號,露臂版杜拉格斯,未來悟飯。   ...

未來悟飯應該出,同巴達克一樣,戲份雖小,但吸引力絕對比得上多戲份d要角
windowxp 發表於 2-5-2022 11:18 AM
娜美星到尾聲,希望b記專心出人造人,斯路篇。已有不合比例16號1.0,唔介意出高大少少的2.0。 ...

其實小弟都係16號鐵粉,希望B社出番隻跟比例咁高大的16號2.0,不過正如laiken兄所言冇乜可能,因為SHF同埋R魂一樣係唔講比例的。今次斯路第一形態,小弟略嫌佢手腳短咗D。
其實比起16號,17號同埋18號係更加需要出2.0,佢兩個拍埋落21號果度真係唔似同一條Line出的產品,無論髮型、相貌同埋素體都大有改進空間。
THOUTHER 發表於 2-5-2022 08:06 PM
其實小弟都係16號鐵粉,希望B社出番隻跟比例咁高大的16號2.0,不過正如laiken兄所言冇乜可能,因為SHF同 ...

16號已放棄會變高,唯有入一番吧
當年天下一
當年天下一武道會景品 16號,膊頭可以俾18號坐,做到當年漫畫354話經典畫面。
16號如果出2.0我只希望可做到格甩底夾住兩隻手出砲呢下
yugi 發表於 5-5-2022 03:12 PM
16號如果出2.0我只希望可做到格甩底夾住兩隻手出砲呢下

呢個比做高番比例仲難
stonekeung01 發表於 28-4-2022 07:02 PM
https://dragon-ball-official.com/news/01_1078.html

完全體斯路唔掂 幾時再出過
官方發售日公開

thanks ,呢隻冇訂到