Toysdaily 玩具日報

查看: 4713|回復: 31

[玩具報告] pose plus 窩釘 system 問題: 天威 …. GGG ??大家 check check

pose plus 天威. 從來沒有合體過, 只試joints 就入合至八月. 我在八月底才有空display. 劍龍 左手拿shield , 右手拿劍, display 了 1個月, 今日看看. 發現左shoulder 窩釘巳接近分體. 左knee 也loosen. 初買回來也有其他窩釘 loosen problem,巳找 pose plus 換過.

但pose plus 的窩釘 好像不能受力, 拿shield 也會出事. sentinel 天威也用一様 動作, 剛check 也 正常.
大家也check check 自己的有沒有窩釘不受力problem.  

初看 GGG 的 腳也發現是窩釘 , GGG 還那麼重, 看來............很危險.........我看又要加 support

咁大鑊今晚返去check下 Thank info!!!
個人認為呢隻只適合合體DISPLAY,因為只有紅色機械人,即功夫漢的關節夠力水,合體後亦可避免藍色機械人關節鬆的狀況,有點近乎眼不見為冇事的想法~
好彩最後都無入到呢隻,執番身彩!
不知是個別事件還是成批貨都係咁?
係扭得多先鬆定係佢自動解體?

通常依d貴價收藏品玩具大部份人合體完就放入display櫃或入返盒,如果係自動解體果隻我諗好多人都唔知出左事。
我的分分合合己多次 沒事!  

金屬釘都會自動鬆咁得意? 仲要唔係平價...
呢個牌子我暫時只買過哥頓, 仲覺得佢幾實淨
再望真d個膝頭哥鬆到甘,似入面有野斷左多d...
咁恐怖?!我果隻仲未開盒,放咗喺車尾幾個月。驚嚇。
夾硬扭實斷,我個隻冇事。
呢個情況我都有試過,當時係係第一批,之後換咗到依家暫時都未再有事,不如師兄你再問問pose+可唔可以整整
fallout8 發表於 29-9-2021 05:02 PM
係扭得多先鬆定係佢自動解體?

通常依d貴價收藏品玩具大部份人合體完就放入display櫃或入返盒,如果係自動 ...

I did not play, opened, then displayed in late August, then it is like this after holding the shield for one month.
SPONTANEOUS DISLOCATION
I NEVER combine too
村長 發表於 29-9-2021 10:07 PM
夾硬扭實斷,我個隻冇事。

Stand still , never play at all, then break