Toysdaily 玩具日報

查看: 1947|回復: 11

[玩具攝影] SHF Street Fighter V Sagat

最唔掂係個比例高度, 竟然同司令差不多, 而且條liine好像摺左

同意樓上師兄, 唔知點解 B社唔重視呢類人物比例. 龍珠系列又係咁, 例如立巴和比達.
denniskwong 發表於 28-9-2021 11:36 AM
最唔掂係個比例高度, 竟然同司令差不多, 而且條liine好像摺左

星戰同龍珠shf連父子檔都係整錯身高,安納金同杜拉格斯應該整高d,路克同比達應該整矮d
百載真純 發表於 28-9-2021 12:35 PM
同意樓上師兄, 唔知點解 B社唔重視呢類人物比例. 龍珠系列又係咁, 例如立巴和比達. ...

可能b記都預左摺左 sf 條 line, 所以 sagat 亂鳩咁黎,
龍珠一路都多人買, 都攪唔好個比例就真係講唔通.
denniskwong 發表於 28-9-2021 02:55 PM
可能b記都預左摺左 sf 條 line, 所以 sagat 亂鳩咁黎,
龍珠一路都多人買, 都攪唔好個比例就真係講唔通. ...

只有天津飯2.0搞返好啲......

Bandai 啲比例基本上係將高大嘅㩒低
有 STORM TOYS 這家的 Sagat 已經很滿足了。
j01697 發表於 28-9-2021 08:42 PM
有 STORM TOYS 這家的 Sagat 已經很滿足了。

最正有被打敗頭

身形比例, 線條, 同肌肉感都係 storm 完勝
denniskwong 發表於 30-9-2021 09:32 AM
身形比例, 線條, 同肌肉感都係 storm 完勝

無錯,shf只係某些肌肉表現得較真實,其他都及唔上storm toys, 只可惜storm toys 夾唔到shf
mushroom 發表於 30-9-2021 09:53 AM
無錯,shf只係某些肌肉表現得較真實,其他都及唔上storm toys, 只可惜storm toys 夾唔到shf ...

Storm 大大隻更好睇, 而且sf系列算出得多, 不過近期就好像停停地
denniskwong 發表於 30-9-2021 11:46 AM
Storm 大大隻更好睇, 而且sf系列算出得多, 不過近期就好像停停地

出到E honda同 蘇聯佬轉色就無聲氣