Toysdaily 玩具日報

查看: 6828|回復: 32

[非官方產品] FANSTOYS FT-40A 巨無霸福特(彩圖)

我的最愛,靜待入手,希望不用等幾年。近年 FANSTOYS 出得好慢 ....

轉自TFSOURCE

謝謝 vince 移到正確的討論區. Thank You.
請問師兄這間公司會不會出埋福特的身體?
Dancougaproto 發表於 25-9-2021 03:29 PM
請問師兄這間公司會不會出埋福特的身體?

師兄,會出埋身體呀。這個頭是FT-40A,身體是FT-40B,分開發售,跟 FT-20 一樣!
呢件野巨大得誇張, 有 120cm 高, 即 1.2米, 可能是史上最大老變玩具, 比上次隻 hasbro unicron 大多多聲.

mkmlo 發表於 26-9-2021 02:37 AM
師兄,會出埋身體呀。這個頭是FT-40A,身體是FT-40B,分開發售,跟 FT-20 一樣! ...

感謝回覆,會出身體就一定係必買
百載真純 發表於 26-9-2021 01:30 PM
呢件野巨大得誇張, 有 120cm 高, 即 1.2米, 可能是史上最大老變玩具, 比上次隻 hasbro unicron 大多多聲.

...

第一次見1.2米的玩具,唔知同其他玩具放埋一齊會有咩感覺
Dancougaproto 發表於 26-9-2021 02:17 PM
感謝回覆,會出身體就一定係必買

師兄,係呀,也是我必買。如果配合埋隻 MP隻火車合體差唔多時間一齊發售,就真係正!
Dancougaproto 發表於 26-9-2021 02:21 PM
第一次見1.2米的玩具,唔知同其他玩具放埋一齊會有咩感覺

點樣擺埋一齊都真係要諗諗。。。之前買 Display 櫃佢又未發佈,依家又要準備為佢而訂多一個,有D頭痛!
之前發佈的灰圖,重新分享一下:

(轉載的)

mkmlo 發表於 27-9-2021 01:40 AM
之前發佈的灰圖,重新分享一下:

(轉載的)

一對比之下, FT-17 立即變小人國.
百載真純 發表於 27-9-2021 01:25 PM
一對比之下, FT-17 立即變小人國.

網上有對比圖,呢一個版本的福特是孩之寶版本的兩倍高度
希望一萬蚊內可以埋到單,
Dancougaproto 發表於 27-9-2021 05:44 PM
希望一萬蚊內可以埋到單,

希望唔過萬啦 。。。但過萬都係要比佢。
基地級中這是我的最愛,而大力士和毀滅大王 FANSTOYS 就應該唔會出了。。。

真係好巨。唔知有冇鋪 display 到出黎呢。想睇下實物。