Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 3月 魂限 METAL ROBOT魂<SIDE MS> GUNDAM TR-1[HAZEL改]

魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1384920/

stonekeung01 發表於 24-3-2022 09:12 PM
日本報告
https://hacchaka.net/archives/52079567.html

小喇叭你又玩比例唔統一, 叫用家點配番R魂玩呢?
上次隻wing zero已經係高成個頭有多,完全夾唔到其他1/144模型或r魂.今次又係咁?!
個樣同試版差咁多既..
人地一早寫左係14厘米高
benkyo365 發表於 25-3-2022 04:55 AM
上次隻wing zero已經係高成個頭有多,完全夾唔到其他1/144模型或r魂.今次又係咁?! ...

唉, 米係囉, 好彩無買到....

上次WING ZERO中伏喇, 我以為係1/100, 令我對METAL ROBOT魂非常恐懼, 事實質素亦根本不值一千

TR1我都鍾意架咁多抽武器玩似抵D, 但衰比例囉, 如果MR魂呢條LINE以後保持1/144與1/100之間的話我放棄
呢度冇人講嘅?網上見呢隻上色好多個都出咗事
其實... Metal robot 魂不嬲都無講比例...
kennethli 發表於 26-3-2022 02:10 AM
其實... Metal robot 魂不嬲都無講比例...

咪就係,只係一廂情願覺得係1/144,另外其實Metalbuild也大多都冇講比例,如果想玩比例就玩返模型好了
入左2隻, 暫時開左1隻, 雙膠紙, 主體QC幾好, 上色都唔差, 係有d塵, 但掃下就無了
stonekeung01 發表於 26-3-2022 12:09 AM
呢度冇人講嘅?網上見呢隻上色好多個都出咗事

其實呢一年來,B記出既貨好多都出事,上色,用料,都會有問題,究竟係唔係減成本導致?

定人手問題?
馬仔 發表於 26-3-2022 04:32 PM
其實呢一年來,B記出既貨好多都出事,上色,用料,都會有問題,究竟係唔係減成本導致?

定人手問題? ...

面書見好多師兄開箱後面部都有事, 就算係日本玩家(47樓果位), 你放大佢D close up 相都睇到, 呢隻算近期比較嚴重
佢又中時我又中 22-03-27-08-36-35-296_deco.jpg
馬仔 發表於 26-3-2022 04:32 PM

定人手問題? ...

我覺得係因為疫情問題,日本人不能隨意飛去大陸廠睇住啲生產品質……