Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BANDAI 1/35 BAT MOBILE 蝙蝠車模型

可能個設定係用一架古董車改裝成為"蝙蝠車",黑暗騎士三步曲 (Dark Knight)前的蝙蝠俠電影,Bruce Wayne 有大量古董車收藏。
1/35 SCALE BAT MOBILE (BATMAN Ver.)
1/35 SCALE バットモービル(バットマンVer.)
価格: 4,180円(税10%込)
発売日: 2022年03月19日
https://bandai-hobby.net/item/4731/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
1/35 SCALE BATMOBILE (BATMAN BEGINS Ver.)
1/35 SCALE バットモービル(バットマン ビギンズVer.)
価格: 4,180円(税10%込)
https://bandai-hobby.net/item/4730/

本帖子中包含更多資源

x
官方preview

1/35 SCALE BATMOBILE (THE BATMAN Ver.)
1/35 SCALE バットモービル(ザ・バットマン Ver.)
メーカー希望小売価格:4,400円(税10%込)
発売日:2022年03月19日

https://bandaihobby.hatenablog.com/entry/2022/03/14/183000

好正喎,但你點夾返之前果隻魔改版Batman模型?
幾塊板件,仲要1/35咁細 ,呢個價錢好似貴咗少少
呢個係咪返出系列? 除左新個架, 十多年前已買過砌過其餘個兩架 ...
Gerbera 發表於 15-3-2022 08:38 AM
幾塊板件,仲要1/35咁細 ,呢個價錢好似貴咗少少

版權費肯定超貴啦!

如果三架車的比例準確,咁架新蝙蝠車都好大喎!
1/35 SCALE BATMOBILE (THE BATMAN Ver.)
1/35 SCALE バットモービル(ザ・バットマンVer.)
価格: 4,400円(税10%込)
https://bandai-hobby.net/item/4732/

本帖子中包含更多資源

x
robotkelvin 發表於 15-3-2022 09:47 AM
版權費肯定超貴啦!

冇可能新車大過tumbler
所以呢幾架d 比例真係。。。
Tim Burton 蝙蝠車=跑車
Chris Nolan 蝙蝠車=裝甲車
今次呢架蝙蝠車=四驅車
robotkelvin 發表於 15-3-2022 09:47 AM
版權費肯定超貴啦!

架 89 Batman 同架 TDK 都做細咗,而架The Batman 係做大咗!
stonekeung01 發表於 18-3-2022 07:03 PM
1/35 SCALE バットモービル(ザ・バットマンVer.)
価格: 4,400円 ...

如果唔係喺電影蝙蝠俠個trailer見過,就咁睇呢個模型啲相,仲以為係《狂野時速》嘅車
Amuro0093 發表於 20-3-2022 11:56 AM
架 89 Batman 同架 TDK 都做細咗,而架The Batman 係做大咗!

唔係劃一係1/35比例咩?
Amuro0093 發表於 20-3-2022 06:46 AM
Tim Burton 蝙蝠車=跑車
Chris Nolan 蝙蝠車=裝甲車
今次呢架蝙蝠車=四驅車  ...

今次呢架只係借咗《狂野時速》阿當部車