Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 『Threezero』世界最後之日 真蓋特1號 真三一萬能俠1號

0:00 真蓋特開頭影片0:06 真蓋特外盒與故事介紹
1:03 真蓋特說明書展示
1:45 真蓋特高度與重量說明
2:01 真蓋特配件武裝解説
2:47 真蓋特可動說明
6:20 真蓋特照片展示與結論

Threezero 真蓋特機器人 世界最後之日 真蓋特1號 動畫配色 #short #GATTA #ゲッターロボ這次30真的把蓋特的高性價比做出來的,重手、高可動、大隻以及全機的舊畫塗裝,外型也走自己瘦長的風格,如果預算有限的朋友很值得入手,但是如果以收藏為考量的話外型確實見仁見智,我自己是比較喜歡千值練與EX合金外型,後面還有追兵 MB合金與CCSTOYS,價格短時間應該也不會升高。

多謝師兄分享,之前都考慮咗好耐買邊隻,因已買過幾隻真三都係正常色所以我揀咗金屬色,其實2款都幾靚
wwwkcc 發表於 30-8-2021 09:12 AM
多謝師兄分享,之前都考慮咗好耐買邊隻,因已買過幾隻真三都係正常色所以我揀咗金屬色,其實2款都幾靚{:8_659: ...

確實好評,真的是用心製作的好產品,近期的Threezero我幾乎都有訂,品質真的好好,外型扭起來真的很帶勁,好期待能出真2、真3,這個價位全收也比較沒壓力。
呢隻衰在個頭真心醜
同埋前排見望上有幾單翼嘅轉動關節裂咗嘅情況
呢隻getter偏瘦,你話魔改又好,突破又好,都唔令到我接受。但之後出既產品真心有興趣,加油three zero.
紫月葵 發表於 30-8-2021 08:33 PM
呢隻衰在個頭真心醜
同埋前排見望上有幾單翼嘅轉動關節裂咗嘅情況

確實有這個狀況,這隻動畫版蠻多人飛翼都裂了,金屬色聽說沒這個問題。
馬仔 發表於 31-8-2021 10:06 AM
呢隻getter偏瘦,你話魔改又好,突破又好,都唔令到我接受。但之後出既產品真心有興趣,加油three zero. ...

外型真的太有個性了,如果能壯一點應該會更熱賣,因爲光舊化塗裝就夠有特色了,實為沒必要在外型玩這麼大。
兜甲ToysTV 發表於 31-8-2021 11:24 AM
確實有這個狀況,這隻動畫版蠻多人飛翼都裂了,金屬色聽說沒這個問題。 ...

我唔知動畫版係點,金屬色就個關節係膠,而關節中心係一條金屬軸,我第一次翼身合體覺行極牙煙,翼插背關節好緊,唔多唔少要靠好脆弱的部分借力校角度,呢度真係扣矖分,性價比高係對應最近的玩具價格,用手玩落就知只係價錢合理,有啲重要細位冇做好
有冇ching share千值練個隻翼關節點處理?
gdgdboy444 發表於 2-9-2021 11:21 AM
我唔知動畫版係點,金屬色就個關節係膠,而關節中心係一條金屬軸,我第一次翼身合體覺行極牙煙,翼插背關 ...

原來你也會這樣,我插入雙翼尤其是左邊真的緊到很離譜,手腕的球形關節非常好拔但卻很難裝上去,千值練是採用背包安裝方式來處理,感覺安心不少。