Toysdaily 玩具日報

查看: 2586|回復: 13

[個人收藏] Douglas Model Sharing File 007 - SMP 逆轉王

Douglas Model Sharing File 007
SHOKUGAN MODELING PROJECT

公元 1990 年。被評為國際化企業,始終在行業中表現一流的“時光租賃”,開始了“時光運輸”業務,根據客戶的要求,跨越時空,將包裹運送到過去、未來和現代世界。另一方面,行業第二大競爭對手“シャレコーベリース社”的オストアンデル北部分公司則處於低迷狀態。 コン・コルドー主席命令三名分公司高層干預時間運輸......

逆轉王是本作1~30話的主役機器人,出場的時候是由運輸的特級恐龍 (トッキュウザウルス) 先應戰,駕駛艇彈丸BOOSTER出場之後再釋放(Release)逆轉王下最後一擊......

SHOKUGAN MODELING PROJECT 逆轉王 01-.jpg

SHOKUGAN MODELING PROJECT 逆轉王 02-.jpg

SHOKUGAN MODELING PROJECT 逆轉王 03-.jpg

SHOKUGAN MODELING PROJECT 逆轉王 04-.jpg
呢個系列性價比算唔錯, 可動性 OK, 素組完全唔洗上色, 所有夾口亦好準確

希望佢會出埋隻象, 同埋一些較冷門的機械人

有人可能嫌佢太細隻, 但細細隻我覺得仲好, 比較慳位
推一下, 呢款我都會入, 小時候媽媽買左超合金一個, 四十幾蚊, 胸口仲係鍍金.
呢隻我變咗第二次左邊膊頭後紅色件活動位就已經爛
DrChanBlackJack 發表於 25-8-2021 01:48 PM
呢隻我變咗第二次左邊膊頭後紅色件活動位就已經爛

Luckily (?) that I have no $ to buy the Dragon...
本來都幾期待哩隻會出合金魂

pose 好鬼馬
大家記住,在拍賣網只需要700~800元,就可以買到一盒全新的CM`s合金逆轉王/三冠王玩具了。何苦還要白花錢買這些劣質軟膠模型來砌呢???
G-man 發表於 1-9-2021 02:35 AM
大家記住,在拍賣網只需要700~800元,就可以買到一盒全新的CM`s合金逆轉王/三冠王玩具了。何苦還要白花錢買 ...

唔識砌模型唔識噴油既咪去玩玩啲10幾年前垃圾廠出既生硬低可動玩具囉

G-man 發表於 1-9-2021 02:35 AM
大家記住,在拍賣網只需要700~800元,就可以買到一盒全新的CM`s合金逆轉王/三冠王玩具了。何苦還要白花錢買 ...

CM's is rubbish and can't pose like this..............
Douglas.M.Saint 發表於 1-9-2021 10:43 AM
CM's is rubbish and can't pose like this..............

CMS 得就唔會破產啦

有邊隻唔係垃圾? 隻隻都鬆鬆散散,甩皮甩骨,一路玩一路跌野
eddiem249 發表於 1-9-2021 10:54 AM
CMS 得就唔會破產啦

有邊隻唔係垃圾? 隻隻都鬆鬆散散,甩皮甩骨,一路玩一路跌野 ...

I love their 1/35 Votoms series but... honestly... all articulation points are loosen........
eddiem249 發表於 1-9-2021 10:54 AM
CMS 得就唔會破產啦

有邊隻唔係垃圾? 隻隻都鬆鬆散散,甩皮甩骨,一路玩一路跌野 ...

我用幾草入咗銀河飄流全軍覆沒, 剩下飛機
like個美女post, 正呀