Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Metal Build Crossbones X3 就到玩住佢嘅後繼機(?)先

應該今個星期X3會出貨,到時三兄弟連埋今日要講嘅FC就齊套。Yeah!

老實講認識FC係喺GGen度,俾佢吸引嘅係佢做外甲丶移動距離同埋遠距離孔雀砲,反而佢嘅故事同背景冇乜點樣去認識,絕對是一個不合格的高達迷,好彩而家出MB,好多師兄都分享,先至知道佢嘅故事同背景。我一直覺得佢好似吸血殭屍斗篷嘅外甲超級型,冇諗過,MB真係可以將佢超乎水準地實體化,本身MB裏面,F91同Crossbones系列一直出得超正(除咗新嗰隻Chronicle White F91,呢隻絕對係冇誠意之作),仲要好多新嘅武器:孔雀砲、村雨狂刀,呢隻真係會入到我自選五大必收MB機體。

我呢隻日版托日本朋友訂,夾埋其他貨先一齊寄翻返嚟,所以過咗成兩三個月先至拎到上手,早排先至可以開盒去玩,見到所有師兄一早開來玩,已經心癢癢,我呢啲大艦巨砲主意嘅,最鍾意乜嘢都着晒上身,嗰種負重累贅感,真係令我好舒壓????

好多師兄已經開咗箱,我就唔再喺度重複,拍左條片出嚟同大家開心分享,呢就真係愛不釋手,長期擺喺水平視線位,做嘢做到癲咗,轉個頭望一望佢即刻鬆晒。

你哋心目中嘅五大MB又會係邊五大呢?
Crossbones X1 FC
F91 with Weapon Set Option
Gundam Avalanche Exia (Weapon Plus Pack) with Option Part Set
Freedom Gundam Concept 2
Strike Gundam + 「所有」背包

我就係呢五隻啦,你呢?????

我心中最中意的有四只:
第一版命运高达 (第一次接触成品玩具,魔改机设)
M9 Gernsback (超多配件,军武涂装,迷彩系统好细致)
强袭和配件包 (设计好经典,可玩性又多)
Exia repair (本来想选exia  r3, 但repair战损更有特色)

我係呢幾隻:
Crossbones X1 FC (入手)
F91 with Weapon Set Option (無入)
Gundam Avalanche Exia (Weapon Plus Pack) with Option Part Set (錯過左......)
METAL BUILD 00-RAISER DESIGNER'S BLUE Ver. (當年抽到)
METAL BUILD 初号機 [EVA2020] (因為對EVA有愛)
我只有F91, 同 weapon set

只能替師兄高興
不错不错 真帅
> 你哋心目中嘅五大MB又會係邊五大呢?
Exia Trans-AM (Trans-AM隻鍍膜好靘, 睇相睇片好多時show唔到, 要親眼睇)
Exia R1 (上色好好)
Freedom 1.0 (有2.0都係咁話)
Strike (御三家+Lightning+零式背包)
力天R3 (出力天TV前都應該係佢)
其他唔講,五大一定要有”命運”,無論造型和可動到依家睇都係頂級