Toysdaily 玩具日報

[詢問] 師兄有無人知邊度仲有機會訂到VF-1J連重甲

有無師兄知邊度布機會開訂1J重甲? 大鋪全部都無開, 我去日本亞馬遜見到有, 但又話唔送香港(未試過日本訂), 如果有方式希望師兄指導一下! 謝謝
唔覺有舖開訂....

依家日森見到果d唔係日本亞馬遜直接出貨,係其他公司放上亞馬遜寄賣,而且全部都係炒價,正價好似33000yen。亞馬遜直接出貨會寫明Sold by amazon.co.jp而且一定唔會係炒價,重有亞馬遜直售貨九成寄香港的。

至於依條熱炒J,師兄可以係件貨派街後勤力d上日森睇下佢有冇放d正價貨出來賣....
等現貨出時買現啦 ... 旺角大鋪早就cut了
fallout8 發表於 16-8-2021 10:34 AM
依家日森見到果d唔係日本亞馬遜直接出貨,係其他公司放上亞馬遜寄賣,而且全部都係炒價,正價好似33000yen ...

師我, 我在亞馬遜買, 佢係咁出呢句 : 所選送貨地址不在此商品賣家的送貨範圍內。請選擇不同的送貨地址或從其他賣家處購買。

弱弱一問, 日森是日本亞馬遜嗎?
根本英俊 發表於 16-8-2021 01:46 PM
師我, 我在亞馬遜買, 佢係咁出呢句 : 所選送貨地址不在此商品賣家的送貨範圍內。請選擇不同的送貨地址或從 ...

你見到果d係其他賣家放上亞馬遜寄賣,好多都係只送日本無得直送香港,你如果一定要同佢地買,就要用類似buyandship轉運服務。

Yes, 日森=日本亞馬遜。

俾個例子你
https://www.amazon.co.jp/-/en/Diaclone-Gridman-Universe-Painted-Figure/dp/B08XYS3JC7/ref=mp_s_a_1_5?dchild=1&keywords=%E3%83%80%E3%82%A4%E3%82%A2%E3%82%AF%E3%83%AD%E3%83%B3&qid=1629095852&sr=8-5

依件貨係sold by amazon.co.jp同可以直送香港。
fallout8 發表於 16-8-2021 02:35 PM
你見到果d係其他賣家放上亞馬遜寄賣,好多都係只送日本無得直送香港,你如果一定要同佢地買,就要用類似bu ...

不來係咁, 收到, 謝謝師兄用心解說, 好少訂日本野, 唔識點分, 再一次謝謝師兄, 咁只好第一日衝現了!
我在carousell見到有得訂, 不過唔知咩鋪, 唔敢訂...佢地又講到明唔可以退, 無貨先會退錢咁, 好怕訂完又拖妳一年半載先話妳舍無貨囉...買件玩具咁痛苦...傻左眼! 所以有時情願佢魂限好過通販!
根本英俊 發表於 16-8-2021 03:13 PM
不來係咁, 收到, 謝謝師兄用心解說, 好少訂日本野, 唔識點分, 再一次謝謝師兄, 咁只好第一日衝現了!
我在c ...

有笨大無絕版...
我五年前miss孤仔/米青個百獸王預訂,最後咪又係向五年後既今日買到佢
曾經有少數細舖短時間開過訂但一瞬即逝

等現貨食炒價喇, 我都等緊, 唔過三千就要殺架喇 (都十算....)