Toysdaily 玩具日報

查看: 5384|回復: 12

[分享討論] 機械人研究所:RIOBOT R-17 Shin Getter Robo 真三一萬能俠 1 號

唔知大家有冇睇現在播放中既 Getter Robo 三一萬能俠 ARC 呢?小編就睇左幾集,最感動既就係睇到 Shin Getter 真三一萬能俠 出場。不過老實講,今次動畫真係遠遠不及23年前既「神作」OVA 版《真三一萬能俠 世界最後之日》。所以今個星期Toysdaily Channel「機械人研究所」就揾黎千值練既「真三一萬能俠 1 號」出黎同大家介紹一下 ~

RIOBOT R-17 Shin Getter Robo 真三一萬能俠 1 號
價格:33,000 yen (未連税)
發售:2018年2月

https://youtu.be/eUl1WSJzLms

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
Getter ARC 入面既 黑真三一 出場

老實講,同 世界最後之日 黑三一 出場比,ARC 真黑出場 ... 真係弱雞好多 ...

Vince 發表於 16-8-2021 10:43 PM
Getter ARC 入面既 黑真三一 出場  

老實講,同 世界最後之日 黑三一 出場比,ARC 真黑出場 ...  ...

作畫問題啫,其實黑真一人消滅千軍萬馬的情景都算壯觀,加少少想像力同埋愛都勉強可以當成大場面
Dancougaproto 發表於 17-8-2021 12:15 AM
作畫問題啫,其實黑真一人消滅千軍萬馬的情景都算壯觀,加少少想像力同埋愛都勉強可以當成大場面 ...

咁我冇話佢「唔好睇」。流龍馬出場開無雙就一定「熱血」爆燈 ga la … 我只係嫌佢表現唔夠力。
點都好,我會繼續追落去。
Vince 發表於 17-8-2021 01:46 PM
咁我冇話佢「唔好睇」。流龍馬出場開無雙就一定「熱血」爆燈 ga la … 我只係嫌佢表現唔夠力。
點都好,我 ...

黑真駕駛員唔包龍馬⋯
點都好,我 ...

希望現在的貧窮作畫係為咗皇帝啲畫面而留力啦
點都好,我 ...

點都要追㗎啦,話曬呢一套都有可能係最後一套三一動畫
但係畫功貭素每况愈下。。。
Dancougaproto 發表於 17-8-2021 12:15 AM
作畫問題啫,其實黑真一人消滅千軍萬馬的情景都算壯觀,加少少想像力同埋愛都勉強可以當成大場面 ...

要好有愛先得...

套野應該冇乜 budget, 片尾 credits 好多非日本人名字...
我自問幾鐘意三一,會開始儲玩具,都因為佢,但呢套真心追唔落
https://www.youtube.com/watch?v=S56Yl3fwlA4
Fans的作品比官方更熱血
套 getter arc 終於做完, 但唔知睇咗啲乜...
getter.robot 發表於 27-9-2021 11:16 PM
套 getter arc 終於做完, 但唔知睇咗啲乜...

無里頭開放性結局,比起原作更爛尾