Toysdaily 玩具日報

[GUNDAM] MSN-04 II Nightingale 夜鶯

聽聞日本話搞到滿城風雨仲要話有模型雜志社嘅編輯俾人燉冬菇?
如果話夜鶯原價入其實覺得OK,但炒價就真係唔值了。 真係純粹大大隻,但好多地方都係空心。
當然,對於喜歡加燈嘅人來講係福音,因爲分分鐘連電池位都準備埋比你(裙底果兩碌野……)。
但如果純素組就差小小了(如果好似RG Sinanju果種色會正好多),而且本身跟嘅貼紙真係唔夠用,我自己就亂加MG Sazabi嘅代用水貼來點綴下。

師兄佳作,真快手,我連個盒都未見過,個深紅色好靚,可否講講係咩油?
robotkelvin 發表於 9-8-2021 02:22 PM
師兄佳作,真快手,我連個盒都未見過,個深紅色好靚,可否講講係咩油?

所有紅色件全部噴Mr Color #151. 淺色小小嘅係2層,深色係3層,

多謝回覆,但是我上網check Mr Color 151 是 White Pearl,即係師兄只係噴珍珠色?效果好好喎!
robotkelvin 發表於 9-8-2021 05:48 PM
多謝回覆,但是我上網check Mr Color 151 是 White Pearl,即係師兄只係噴珍珠色?效果好好喎! ...

係,純粹係white pearl.  我自己其實都幾喜歡用呢種來做 top coat. 例如之前Labo初音就係用呢種來噴頭髮
製作得很好,謝謝你的心得分享
很有心機的作品啊

讚    期待大大的下個作品